Çanlı bomba yakalandı!

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, PKK'nın silahlı eyleme başlama yıldönümü olan 15 Ağustos'ta, Diyarbakır'a sızan 2 PKK'lıdan birinin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Çanlı bomba yakalandı!

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, PKK'nın silahlı eyleme başlama yıldönümü olan 15 Ağustos'ta güvenlik güçlerine yönelik sansasyonel eylem yapmak için Diyarbakır'a sızan 2 PKK'lıdan birinin etkisiz hale getirildiği, diğerinin de yakalanması amacıyla arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

PKK’NIN EYLEM HAZIRLIĞI

Toprak tarafından yapılan açıklamada, ilk silahlı eyleminin yıl dönümü olan 15 Ağustos'u bahane ederek kanlı eylemlerini artırmak isteyen terör örgütünün bu faaliyetlerinin engellemesine yönelik olarak, Diyarbakır Valiliği koordinesinde tüm güvenlik birimlerimizin katılımı ile il genelinde güvenlik tedbirlerin artırıldını, şehrin çeşitli noktalarında arama ve uygulama noktaları oluşturulduğunu kaydetti.

POLİSİN SIKI TAKİBİ SONUCU

Toprak, polis merkezlerine kamera ve zırhlı araç takviyesi yapıldığı, MOBESE'ye eklemeler yapılarak kente yapılan giriş ve çıkışlar kontrol altına alındığı, jandarma karakol ve üs bölgeleri güçlendirilerek, böylece Diyarbakır'da var olan huzur ve güvenlik ortamının bozulmaması için alınması gereken ilave tedbirler de alındığını bildirdi.

5 Ağustos tarihinde Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı General Galip Deniz Kışlası'nın karşısında bulunan boş arazide patlama meydana geldiğini vurgulayan Toprak'ın, açıklamasında şu görüşlere yer ver verildi:

HAVAN MÜHİMMATLARI ELE GEÇTİ

''Akabinde olay yerine intikal eden güvenlik güçlerince yapılan detaylı aramalarda, bahse konu arazide terör örgütüne ait havan mühimmatları ele geçirilmiş ve bomba imha uzmanlarınca olay yerinde etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca, 09 Ağustos 2012'de, İl Emniyet Müdürlüğü Şehitlik hizmet binasına yapılan silahlı saldırı eyleminin aydınlatılması ve faillerinin bulunmasına yönelik operasyonlar da sürmektedir. Yine, 09 Ağustos 2012'de, Diyarbakır - Silvan karayolu üzerinde bulunan bir petrol istasyonu yakınlarında, kaza yapmış ve terk vaziyette minibüs bulunmuş, söz konusu minibüs içerisinde (10) adet roketatar mühimmatı, 10 adet roketatar sevk fişeği, 19 adet sevk fişeği kılıfı ve çeşitli çaplarda toplam 12 bin 430 adet mermi ele geçirilmiştir. Kanlı eylem yapmak amacıyla ilimiz merkezine gelen bir terörist yakalandı.

İKİ ÖRGÜT MİLİTANI SIZDI

Devam eden süreçte, ilimiz kırsalında faaliyet gösteren üst düzey PKK/KCK örgüt mensuplarının talimat ve yönlendirmelerinin doğrultusunda, ilimiz kırsal alanında silahlı faaliyet gösteren 2 örgüt mensubu 15 Ağustos öncesi güvenlik güçlerine yönelik sansasyonel bir eylem yapmak amacıyla ilimiz merkezine geldikleri Emniyet birimlerimizce tespit edilmiştir.

BİR PKK’LI EYLEM YAPMAK İSTERKEN

Elde edilen bilgiler doğrultusunda yapılan kesintisiz çalışmalar sonucunda; 12 Ağustos 2012 Pazar günü, ilimize sızan teröristlerden 1 kişi yakalanarak gözaltına alınmış, diğer teröristin yakalanması için arama çalışmaları kesintisiz olarak devam ettirilmektedir. Yapılan bu operasyonla ilimiz merkezinde PKK/KCK terör örgütü tarafından yapılması muhtemel kanlı saldırıların önüne geçilmiş, bölücü terör örgütünün hain planları bir kez daha sekteye uğramıştır. İçinde bulunduğumuz sevgi ve rahmet ayı mübarek Ramazan-da dahi eylem, saldırı, bombalama ve mayınlama gibi faaliyetlerine devam eden terör örgütü ve mensupları bilmelidirler ki ne yaparlarsa yapsınlar hangi planın içinde olurlarsa olsunlar amaçlarına ulaşamayacaklar, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini bozamayacaklardır.''

Kaynak: Diyarbakır Söz