Çarşıda ramazan bereketi

Ramazan ayının başlamasına günler kala çarşı-pazarda alışveriş hareketliliği yaşanıyor. Vatandaşlarda sahur ve iftar sofraları için hazırlıklar başladı.

Çarşıda ramazan bereketi

Ramazan ayına sayılı günler kala Diyarbakır’da, iftar ve sahur sofraları için çarşı pazarlarda alışveriş telaşı yaşanıyor. Tezgahlarda Ramazan ayına has yiyecekler yer alırken, daha çok peynir, zeytin, tereyağı, pekmez, tahin gibi temel ihtiyaç ürünleri tercih ediliyor.

RAFLARDAKİ YOĞUNLUK

Beri yanda, esnaf ve satıcılar da hazırlıklarını sürdürüyor. Esnaf, sahur ve iftar ihtiyaçlarını karşılamak için en çok tercih edilen köy ürünleri, hurma, baharat gibi ürünlerini hazırlayarak raflara  yerleştirdi. Eski ramazanlara göre satışlarının düştüğünü belirten esnaf Ahmet Piroğlu, “Ramazan ayına az bir süre kalmasına rağmen bir hazırlık telaşı var ama alışveriş yok. İnsanlarda alışveriş hevesi kalmamış. Kimsenin bir şey aldığı yok. Eskiden Ramazan’a bir ay kala insanlarda bir canlılık vardı ama şu an bir hafta kalmasına rağmen bir hareketlilik yok. Sadece bizde değil Türkiye genelinde böyle olduğunu düşünüyorum. Rabbim, hayırlısını etsin. Zaten sattığımızı da yerine koyamıyoruz. Her gün fiyatlar değişiyor” dedi.
‘RAMAZANA HAZIRLIK YAPIYORUZ’
Alışveriş yapan vatandaşlardan Hikmet Tekin de, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Sahur için peynir, tereyağı, helva, tahin, pekmez gibi kahvaltılık ürünler aldık. İftar için de pirinç, bulgur, yağ, et gibi gıdalar aldık. Fiyat olarak uygun olan da var, pahalı olan da var" diye konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz