Çatışma mağduru ailelere Kızılay'dan 500 liralık yardım!

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde çatışmalar nedeniyle evlerini terk edip Midyat İlçesine yerleşen 400 aileye, Kızılay'ın 500 lira yüklü yardım kartları dağıtılacak.

Çatışma mağduru ailelere Kızılay'dan 500 liralık yardım!
Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Türk Kızılay'ı tarafından bölgedeki il ve ilçelerdeki terör olayları sebebiyle evlerini terk edip Midyat'a yerleşen ihtiyaç sahibi 400 aileye bir defaya mahsus 500 liralık yardım kartları dağıtılacağını söyledi. Midyat'a terör olaylarından dolayı bin 100 ailenin göç ettiğini, diğer ailelere ise Kaymakamlık tarafından yardım yapılacağın söyleyen Kaymakam Bingöl, "İhtiyaç analizleri doğrultusunda önceden tespit edilen en mağdur 400 aileye Kızılay yardım kartları dağıtılacak. Geri kalan ailelere de Kaymakamlığımızca imkanlar dahilinde ihtiyaç durumlarına göre yardımlar yapılacak" dedi.

MİDYAT TÜRK KIZILAY ŞUBE BAŞKANI
Midyat Türk Kızılay Şube Başkanı Murat Aykat ise Türk Kızılay'ı Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen 'Kızılay Kart' projesi kapsamında ihtiyaç sahiplerine yardım kartları dağıtılacağını ifade ederek, "Modern ve örnek projeyle, yardımseverlerin Türk Kızılay'ına emanet edilen nakdi bağışlar, Halkbank tarafından üretilen Kızılay Kartlara yükleniyor. Kızılay Kartlar, gerçekleştirilen detaylı incelemenin ardından, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İhtiyaç sahibi, kredi kartının kullanılabildiği tüm alanlarda, ihtiyaçlarını Kızılay Kart ile kolayca karşılayabiliyor" diye konuştu.(DHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz