Cenaze gerilimi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı'nda çıkan çatışmada öldürülen ve askerler tarafında dağda bırakılan 7 PKK'lının cenazesini alan grup, cenazeleri savcıya teslim etti.

Cenaze gerilimi

HABER MERKEZİ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında çıkan çatışmada ölen ve askerler tarafından dağda bırakılan 7 Pkk'lının cenazesini almak için günlerdir çabalayan BDP'liler nihayet amacına ulaştı. Cenazeleri ilçe merkezine getiren BDP'lilerin basın açıklaması sırasındaysa olay çıktı; ilçe adeta savaş alanına döndü. Olaylar gece de devam etti.

Beytüşşebap'ta geçen 2 Eylül günü Beytüşşebap Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'nın üs bölgeleri, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü ve Polis Lojmanları'na eş zamanlı gerçekleştirilen ve 10 askerin şehit olduğu saldırıdan sonra başlatılan operasyonda 26 örgüt üyesinin öldüğü öldüğü açıklanmıştı. Saldırı sırasında 3 örgüt üyesi de polis lojmanları önünde ölü olarak ele geçmişti.

CESETLERİ YAYLADAN GETİRDİLER

Güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölen ve askerler tarafından dağda bırakılan PKK’lı militanların cesetlerini aramak için bir grup BDP'li, öncekigün arazide arama yaptı. Laleş Yaylası'nda ölen 7 örgüt üyelirinin cesedini bulan BDP'liler, dün sabah ilçe merkezine getirdi. Cesetler, savcının gerekli işlemi yapması için Beytüşşebap Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'na teslim edilirken buraya gelen BDP'liler, kimlik kontrolünden geçirildi.

POLİSE TAŞ ATTILAR

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt'un da aralarına olduğu kalabalık BDP’li grup, örgüt lehine sloganlar atarak ilçe merkezine yürüdü. BDP ilçe binası önüne gelen grup, basın açıklaması yapmak istedi.

Kalabalıktan bir grup, güvenlik önlemi alan polise taş atınca gerginlik tırmandı. Güvenlik güçleri, taş atan gruba, göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Ortalık bir anda savaş alanına dönerken ara sokaklara kaçan grupla güvenlik güçleri arasındaki çatışma bir süre devam etti. font-family

Kaynak: Diyarbakır Söz