Çermik İlçe Müftüsü Kızılarslan, Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyarette bulundu

Anadolu’da Ahilik teşkilatının kurucusu olarak kabul edilen Ahi Evran’ın doğumunun 850. yıl dönümü vesilesi ile Çermik İlçe Müftüsü Burhan Kızılarslan, İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyarette bulundu.

Çermik İlçe Müftüsü Kızılarslan, Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyarette bulundu

Anadolu’da Ahilik teşkilatının kurucusu olarak kabul edilen Ahi Evran’ın doğumunun 850. yıl dönümü vesilesi ile Çermik İlçe Müftüsü Burhan Kızılarslan, İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret etti.


İlçe Müftüsü Burhan Kızılarslan, oda başkanı Hüseyin Özdemir'i ziyaretinde Ahiliğin ticareti ahlak ile buluşturan bir hayat felsefesi, dünyada eşi benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesi olduğunu söyledi.

Müftü Kızılarslan, “Ahilik geleneğine göre bir ahinin, alnı açık olmalı, cömert, yardımsever, dilini yalandan, gıybetten, iftiradan uzak tutmalı, kapısı açık olmalı, nesi varsa misafiriyle paylaşmalı, gözünü ayıp aramaktan, elini haramdan sakınmalı, kimsenin namusuna göz dikmemelidir” dedi.


Çermik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Özdemir, bu anlamlı ziyaretinden dolayı Müftü Burhan Kızılarslan'a teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz