CHP'de bir devrin sonu...

Ağır toplar, ünlü isimler, sonradan gelenler kapı dışında!

CHP'de bir devrin sonu...

Koltuk kapma savaşlarının nihayete erdiği 6’lı koalisyon masasında seçime CHP listelerinden girecek 4 küçük parti 71 kontenjan kaparken, CHP’li olarak boy gösteren birçok isim milletvekili adayı yapılmadı.

Koalisyon masasındaki Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi ve Demorkat Parti'ye listelerinden toplamda 71 kontenjan ayıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kritik isimleri ise liste dışında bıraktı. CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun, “Sen uygar bir toplumda Adalet Bakanı değil, milletvekili bile olamazsın” dediği Sadullah Ergin, Deva Partisi kontenjanıyla CHP’den milletvekili adayı gösterildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik, “Bu kafa mı ülkeyi yönetmeye talip? Türkiye’nin en büyük şanssızlığı CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu” diyen Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Mersin 3. sıra milletvekili adayı olarak CHP listesine girdi.

KİMİNE ÇİZİK, KİMİNE YEŞİL IŞIK

CHP’de liderlik koltuğuna oynayan Ekrem İmamoğlu’na yakın isimler listelerde yer almazken, Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in desteklediği 4 isim İzmir listelerinden aday oldu. Soyer’in arkadaşı olarak bilinen Rıfat Nalbantoğlu İzmir 2. bölgede 2’inci sıradan aday gösterildi.

YILLAR SONRA YOKLAR

“Kökten CHP’li” olarak adlandırılan isimler, CHP’den aday olabilmek için koltuğunu bırakanlar ve ünlü isimler milletvekilliği aday listelerine giremedi.

İşte o isimlerden bazıları:

“Kökten CHP’li” olarak bilinen Akif Hamzaçebi ve adaylık başvurusu yapmayan Gürsel Tekin yeni dönemde listelere giremedi.

CHP’de Ankara Milletvekilleri Levent Gök, aday olmayan Haluk Koç, Yıldırım Kaya, Servet Ünsal ve Nihat Yeşil listelerde yer almadı.

Eşini aldatma iddiasıyla gündeme gelen Aykut Erdoğdu, aday gösterilmedi.

Mavi Vatan doktrinine karşı çıkan, PKK destekçisi İsveç'in NATO üyeliğine destek veren, Karabağ ve Libya'da aktif rol üstlenen Türkiye'ye ağır ithamlar yönelten İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz yeni dönemde liste dışına itildi.

Diğer İstanbul Milletvekillerinden Turan Aydoğan, Emine Gülizar Emecan, İbrahim Kaboğlu, Sibel Özdemir, Ali Şeker liste dışı kaldı.

İzmir Miletvekilleri Tacettin Bayır, eski DİSK Başkanı Kani Beko, Özcan Purçu, Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır aday gösterilmedi.

Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak “icrada görev” beklentisiyle aday olmadı. Aydın Özer, Rafet Zeybek aday listelerinde yer bulamadı.

Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Yüksel Özkan, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Gaziantep Milletvekilleri İrfan Kaplan, Bayram Yılmazkaya, Giresun Milletvekil Necati Tığlı listeye eklenmedi.

Kocaeli milletvekillerinden Haydar Akar, aday adaylığı başvurusu yapmadı, Tahsin Tarhan listede yer almadı.

Muğla Milletvekillerinin 4’ü de liste dışı kaldı. Adaylık başvurusu yapmayan Tekirdağ Miletvekili Candan Yüceer listede yer almadı

CHP’den milletvekili aday olabilmek için İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’ndan istifa eden Zekeriya Mutlu, aday listesinde yer almadı.

ÜNLÜ İSİMLER LİSTE DIŞI

Siyasi tercihini belli eden sanatçılar için “Yalakadan sanatçı olmaz” gibi ağır ifade kullanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li sanatçıları da yüz üstü bıraktıb

CHP’den siyaset sahnesine atılmak için aday adayı olan şarkıcı Candan Erçetin, Onur Akın oyuncu Filiz Taçbaş, karikatürist Mehmet Ali Çatal liste dışı kaldı. Filiz Taçbaş

ESKİ MİLLİ GÖRÜŞÇÜLERE YOL GÖRÜNDÜ

Saadet Partisi’ne 24 kontenjan ayıran Kılıçdaroğlu, “eski Milli Görüşçü” olarak partide barındırdığı Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nu vekil yapmadı. Şener vekillik başvurusu yapmamıştı.

2018 genel seçimlerinde CHP’den seçildikten sonra Saadet Partisi’ne geçen, ardından SP’den istifa eden ve yeni dönemde CHP’den aday adayı olan Cihangir İslam listelere alınmadı.

KAPIDAN KOVULDU, BACADAN GİREMEDİ

Eşcinselliğe destek veren ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ihraç edildikten sonra istihdam edildiği CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de atılan Fatma Yavuz, adaylık başvurusu yaptığı CHP’de listeye alınmadı. Depremden sonra “Hatay’ı ölüme terk ettiniz” açıklamasıyla tepki çeken CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, aday yapılmadı. Hatay’da İsmet Tokdemir ve Serkan Topal da aday yapılmadı.

SECCADEYE BASMANIN VEBALİNİ ONLARA YÜKLEDİ

Kemal Kılıçdaroğlu ile seccade üzerinde fotoğraf çektirip yayınlayan CHP Düzce Milletvekili Aday Adayı Azade Ay ile İstanbul 2. Bölge Aday Adayı Ali Acar, açıklanan milletvekili aday listelerinde yer almadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler