CHP’li Fatih Keleş ifade için adliyede, İmamoğlu: "Seçime sayılı günler kala amaç algı yaratmaktır"

İBB Spor Kulübü başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Keleş CHP İl Binasında saydığı paralarla viral olmuştu. Daha önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yakın olan şahıslarca basına servis edildiği düşünülen görüntüler ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifade için çağrılan Keleş Çağlayan Adalet Sarayında.

CHP’li Fatih Keleş ifade için adliyede, İmamoğlu:

İBB Spor Kulübü başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Keleş CHP İl Binasında saydığı paralarla ilgili soruşturma sürüyor.

CHP'li İBB Meclis Üyesi ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, ifade vermek üzere Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na geldi.

NE OLMUŞTU?

Olay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bazı sosyal medya hesaplarında, "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı." notuyla paylaşılan görüntülere ilişkin maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla resen soruşturma başlatmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu konuda lehte ve aleyhte çok beyan var. İstanbul İl Başkanlığı binasının alınmasıyla ilgili bir para olduğu söyleniyor. Tüm bunlar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın inceleyeceği hususlar. Bir kara para varsa tüm bunlar ortaya çıkacak." diye konuşmuştu.

Görüntülerle ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Seçime 20 gün kala CHP İstanbul İl binasının satın alınması sürecinde, bir hukukçu ofisinde yapılan bir işlem üzerinden fırtına koparmaya çalışan insanların kötülükçü akılları var." Cümlelerine yer vermişti.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, "4,5 yıl sonra servis edilen görüntülerin amacı kuşkusuz Cumhuriyet Halk Partisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik olumsuz algı yaratma çabasıdır." yazılı açıklamasında bulundu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler