Görüş Bildir

Cizre ve İdil'deki 14 mahallede bazı noktalar 'riskli alan' ilan edildi

Bakanlar Kurulu'nun Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçelerinde toplam 14 mahallede bulunan bazı noktaları 'riskli alan' ilan etmesi ile ilgili kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cizre ve İdil'deki 14 mahallede bazı noktalar 'riskli alan' ilan edildi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebi ile Bakanlar Kurulu'ndan çıkan ve bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne bağlı Kuştepe, Cudi, Sur, Dağ Kapı, Kale, Şah, Yafes, Alibey ve Nur mahalleleri ile İdil İlçesi'ne bağlı Aşağı, Yukarı, Atakent, Yeni ve Turgut Özal mahalleleri içerisinde bulunan bazı alan ve noktalar, 'riskli alan' ilan edildi. Kararda her iki ilçe ile ilgili 'riskli alan' ilan edilen mahallelerin krokilerine de yer verildi.
Bugünkü Resmi Gazete'de her iki ilçe ile ilgili yayımlanan kararlar şöyle:
"Şırnak ili Cizre İlçesi Kuştepe, Cudi, Sur, Dağkapı, Kale, Şah, Yafes, Alibey ve Nur mahalleleri içinde bulunan ve ekli kroki ile listede bulunan sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 30.05.2016 tarihli ve 6468 Sayılı yazısı üzerine 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların dönüştürülmesi hakkında kanunun 2'nci ve ek 1'inci maddelerine göre Bakanlar Kurulu'nca 30.05.2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Şırnak İli İdil İlçesi Aşağı, Yukarı, Atakent, Yeni ve Turgut Özal mahalleleri içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede bulunan sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 30.05.2016 tarihli ve 6468 Sayılı yazısı üzerine 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların dönüştürülmesi hakkında kanunun 2'nci ve ek 1'inci maddelerine göre Bakanlar Kurulu'nca 30.05.2016 tarihinde kararlaştırılmıştır."
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi