Görüş Bildir

Cizre'de gösteride ateş açıldı; 1 ölü (2)- Yeniden

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde meydana gelen patlamada ölen Uğur Özkan'ın toprağa verilmesinin ardından memleketi Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde çıkan olaylar 4 gündür sürerken,dün gece 21 yaşındaki Abdullah Özdal, vücuduna isabet eden nereden geldiği belli olmayan kurşunla ağır yaralandı. Özdal, ambulansla Diyarbakır'daki hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi.

Cizre'de gösteride ateş açıldı; 1 ölü (2)- Yeniden

Cizre İlçesi'nde, Suruç'taki patlamaları protesto ile başlayan gösteriler, PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına düzenlenen hava bombardımanı ile daha şiddetlenmeye başladı. Suruç'taki patlamada yaşamını yitiren Cizreli Uğur Özkan'ın toprağa verilmesinin ardından 4 günden beri esnaf kepenklerini açmazken, her gün güvenlik güçleri ile izinsiz gösteri düzenleyen gruplar arasında gerginlik sürüyor.

Dün gece Yafes ve Nur Mahallesi ile Dörtyol Kaşvağı'nda başlayan olaylar, sabah saat 04.00 sıralarınakadar sürdü. İzinsiz gösteri düzenleyen ve yüzleri maskeli PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri, polise havai fişek, molotof kokteyli ile saldırırken polis de, tazyikli su ve gaz bombalarıyla karşılık verdi.

Olaylar sırasında sık sık silah sesleri duyulurken, Yafes Mahallesi'nde Abdullah Özdal, iddiaya göre evinin balkonundayken nereden geldiği belli olmayankurşunla ağır yaralandı. Özdal, Cizre Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahaleden ardındangece geç saatlerdeambulansla Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'negötürülmek istendi. AncakÖzdal'ın kalbi, Mardin'in Nusaybin İlçesi yakınlarında yolda durdu. Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisine götürülen Özdal, burada doktorların tüm çabasına karşın yaşama döndürülemedi.

Özdal'ın cesedi, otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na götürülürken,Cizre'de esnaf, bugün yine kepenklerini açmadı. Öğlen saatlerine doğru da bazı küçük gruplar cadde ve sokaklarda toplanmaya başladı. Polisler de güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi