Çocuğun dağa kaçırılmasına ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Diyarbakır'da 15 yaşındaki çocuğu HDP il binasında darbettikten sonra dağa kaçırdığı öne sürülen terör örgütü PKK üyesi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı

Çocuğun dağa kaçırılmasına ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Diyarbakır'da 15 yaşındaki çocuğu hırsızlık yaptığı iddiasıyla HDP il binasında darbettikten sonra dağa kaçırdığı ileri sürülen PKK üyesi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü üyesi Ahmet Z. hakkında hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, tutuklu sanık Ahmet Z'nin, PKK/KCK adına şehir merkezlerinde faaliyet yürüten, terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden aldığı talimatlar ve internet sitelerinde yapılan çağrılar doğrultusunda güvenlik güçlerine yönelik saldırı hazırlığındaki örgüt mensuplarından olduğu belirtildi.

İddianamede, şüphelinin, üzerinde taşıdığı silahın, keşif ve istihbarat çalışmalarından sonra güvenlik güçlerine yönelik eylemlerde kullanılacağı, Ahmet Z'nin, saldırıyı gerçekleştirirken deşifre olmamak için "puşi" diye tabir edilen bez parçasıyla yüzünü kapatacağı öne sürüldü.

İddianamede, geçen yıl 14 Haziran'da bazı kişilerin 14-16 yaşlarındaki çocuğu HDP İl Başkanlığına zorla götürdüğüne ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Şubesine ihbarda bulunulduğu, çalışmalarda ailesinin kayıp başvurusu yaptığı V.N'nin parti binasına zorla götürüldüğünün tespit edildiği vurgulandı.

KAÇIRILAN ÇOCUK

İddianamede V.N'nin şu ifadelerine yer verildi:

"Mağdur V.N. ifadesinde, 'HDP il binasına gezmek için gittim. Masanın üzerinde 100 lira görünce aldım ve parti binasından ayrıldım. Bağlar ilçesinde 3 kişi beni alarak taksiye zorla bindirdi ve HDP binasına getirdi. Bir odada beni tartakladıktan sonra gözlerimi kapatarak siyah renkli araca bindirdi. Beni bir çadıra getirerek getirerek gözlerimi açtılar. Ellerinde silah bulunan 7 örgüt mensubu vardı. 'Seni dağa göndereceğiz' dediler. Sadece hırsızlık yaptığımı söyledim. 2 gün boyunca çadırda ellerim bağlı halde kaldım. Çadırdan çıktıktan sonra Lice'de mezarlıkta olduğumu anladım. Yüzü maskeli bir kişi yanıma gelerek, beni bırakacaklarını, polise başvurmamamı ve aileme İstanbul'a gittiğimi söylememi istedi. Beni darbederek kırsal alana götüren kişiler hakkında şikayetçiyim' dedi. V.N, kendisini kaçıran kişiler arasında Ahmet Z'nin de olduğunu fotoğraftan teşhis etti."

- Kadının parasının gasbedildiği iddiası

İddianamede, 20 Mayıs 2015'te fuhuş yaptığı iddiasıyla F.A'nın evine zorla giren Ahmet Z. ve 2 kişinin, "YDG-H'den geliyoruz. Fuhuş yapıyorsun. Bu memlekette fuhuş yapamazsın. Burayı terk edeceksin. Bu, sadece bir uyarıdır. Seni öldürürüz" diyerek, kadının çantasındaki 4 bin 300 lirayı gasbettiği ileri sürüldü.

F.A'nın, evini basan ve parasını gasbeden terör örgütü üyelerinin kendisine 3 bin lira ceza kestiğini, en kısa zamanda bu parayı hazırlamasını istediklerini söylediği belirtilen iddianamede, kadının fotoğrafta teşhis ettiği Ahmet Z'den İl Emniyet Müdürlüğüne şikayetçi olduğu bildirildi.

- İstenen ceza

İddianamede, Ahmet Z. hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme", "yağma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 14 yıldan 31 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz