Çocukları için ölüme koştu!

Evde çıkan yangında üç çocuğunu kurtaran anne, ancak kendisi alevler içerisinde kalarak yaşamını yitirdi. Kurtardığı 3 yaşındaki çocuğu ise hastanede vefat etti. Kahraman anne ve küçük kızı gözyaşları arasında toprağa verildi.

Çocukları için ölüme koştu!

BATMAN’da önceki akşam bir evde çıkan yangında 31 yaşındaki Emine Atalay, yaşları 2 ile 4 arasında değişen 3 çocuğunu kurtardı ancak kendisi can verdi. Atalay’ın dumandan etkilenen 3 çocuğu ile bir itfaiye eri çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

ÇOCUKLARI İÇİN ÖLÜME KOŞTU

Akyürek Mahallesi 226’ncı sokakta önceki akşam saat 22.00 sıralarında Emine- Murat Atalay çiftininin evinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Baba Murat Atalay’ın işte olduğu sırada çıkan yangında alevler kısa sürede evi sardı. Anne Emine Atalay bu sırada odada uyuyan 2 yaşındaki Muhammed Baran, 3 yaşındaki Hiranur ve 4 yaşındaki Nisanur Atalay’ı alevlerin arasına dalarak çıkardı. Ancak fedakar anne, bu süre içinde alevler ve dumandan etkilenerek yaşamını yitirdi.

İŞTEN GELEN BABA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Tuğla fabrikasında işçi olarak çalışan ve olayı haber alan baba Murat Atalay eve geldiğinde, eşinin çocuklarını kurtardıktan sonra öldüğünü öğrenince sinir krizi geçirdi. Yangın sırasında dumandan etkilenen 3 çocuk ile itfaiye eri Melih Gür, Batman’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

3 YAŞINDAKİ ÇOCUKTA ÖLDÜ

Anne Emine Atalay'ın hayatına mal olmasına rağmen kurtadığı 3 çocuğundan biri olan 3 yaşındaki Hiranur Atalay da dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yangın sonrası Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan ve durumu ağır olan çocuklardan Hiranur Atalay, doktorların tüm çabasına rağmen minik bedeni yaşam mücadelesini kaybetti.

AĞITLAR YAKILARAK TOPRAĞA VERİLDİ

Anne Atalay'ın Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından, dün öğlen saatlerinde Batman Asri Mezarlık'ta, komşularının ve yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi. Küçük Hiranur'un cansız bedeni de annesi Emine Atalay'ın yanında kazılan mezara defnedildi. Murat Atalay, eşi ve küçük kızının mezarları başında sinir krizleri geçirdi. Baba Murat Atalay, yakınlarının yardımıyla zorlukla ayakta durabildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz