Çok dilli kitap fuarı Aralık’ta!

DTSO’nun desteğiyle Mezopotamya Kitap Fuarı, dört yıl aradan sonra 16-24 Aralık'ta Diyarbakır'da düzenlenecek

Çok dilli kitap fuarı Aralık’ta!

4 yıl aradan sonra Diyarbakır’da “Çok Dilli Kitap Fuarı” düzenlenecek. Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Eylül Fuarcılık tarafından organize edilen Mezopotamya Kitap Fuarı 16-24 Aralık'ta kitap severlerini ağırlayacak.

Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde bulunan Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan fuarda dokuz gün boyunca çok sayıda yazar tarafından söyleşi, panel ve etkinlikler organize edilecek. Fuara 200'e yakın yayınevi katılacak Fuarın tanıtım toplantısını Diyarbakır Ticaret ve Sanayı Odası Başkanı Mehmet Kaya, yazar Şeyhmus Diken, Eylül Fuarcılık Genel Müdürü Remzi Çayır, J&J Yayınevi Sahibi Azad Zal, Pirtûka Kurdî’nin Koordinatörü Bawer Berşev yaptı.

'DÖRT YIL SONRA KİTAP FUARINI MÜJDELİYORUZ'

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, "Dört yıl aradan sonra tekrar bir araya gelmek bizi çok mutlu etti. Son dönemlerde kitap fuarı ile ilgili hem kitap üreticilerinin yaşadıkları sıkıntılar hem pandemi üzerine ülkede lojistik fiyatları Türkiye’nin birçok yerinde kitap fuarlarının yapılmasında önemli sorunlar yaşattı. Biz burada dört yıl aradan sonra yapacağımız kitap fuarını müjdeliyoruz. Dokuz gün sürecek olan kitap fuarımız içtenlik havasında geçecek. Hem çevre illerden okur kitlesi hem de öğrenciler katılacak. Diyarbakır’da yayınevleri ile buluşup bölgenin en önemli özelliklerinden biri olan okuma ve dinleme kültürü anlamında şenlik havasında bir fuar geçireceğiz. Bu anlamda Diyarbakır’ın beklentisi olan bu fuarın ziyaretçi anlamında rekor seviyeye ulaşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

FUAR İÇİN YÜRÜTME KURULU OLUŞTURULDU

Yazar Şeyhmus Diken ise "Kitap fuarları sadece kitap fuarları değildir. Kitap fuarının tüm kesimlere hitap ettiğinin ifade edilmesi gerekir. Alışılagelmişin tersine biz Diyarbakır Kitap Fuarı için bu sene bir yürütme kurulu oluşturduk. Bu yürütme kurlunun içerisinde büyük ölçüde Diyarbakır’da faaliyet gösteren ağırlıklı olarak Kürtçe kitaplar basan 10 yayınevi temsili olarak bu yürütme kurulunun içerisinde yer alıyor. Bu kurul Mezopotamya Fuarcılık ve Eylül Fuarcılık ile birlikte tüm bu fuarı organize edecek. Ayrıca biz Diyarbakır Kitap Fuarı olarak kul zihniyeti ile hareket etmiyoruz. Biz entelektüel şahsiyetleriz. Heyecan verici, çok dilli, çok kültürlü bir fuar olacağını şimdiden ifade ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz