Cudi Dağı'nda yangın!

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi yakınlarında bulunan Cudi Dağı'nda dün akşam başlayan yangın, bugün öğlen saatlerine kadar devam etti

Cudi Dağı'nda yangın!

Cudi Dağı eteklerinde bulunan ve güvenlik nedeniyle daha önce boşaltılan Gerçolya, Şemka ve Hınıs Sorbıtme Köyleri yakınlarında bulunan arazilerde başlayan anız yangını, bu köylerdeki bağ, bahçeleri de sardı. Bah ve bahçeleri kül haline getiren yangın, fırtınanın yardımıyla da Cudi Dağı eteklerindeki ormanlık alana sıçradı.

CUDİ DAĞINDA YANGIN

Silopi Belediyesi itfaiye ekipleri ve bazı vatandaşlar, gece yarısı Cudi Dağı eteklerine giderek yangını söndürmeye çalıştı. Cudi Dağı’nın aşağı bölgelerindeki ekili arazilere ulaşmadan yangının söndürülmesi, büyük bir zararı önledi.

Yangında çok sayıda bağ ve bahçe kül olurken, Cudi Dağı'nda yaşayan yüzlerca yabani hayvan uzaklaşarak, güvenli bölgelere çekildi.

Dün sabah saatlerinde de yangın devam ederken, dumanlar Silopi ilçe merkezinden de rahatlıkla izlenebildi. Cudi Dağı eteklerinde önceki akşam başlayan yangın, çevre il ve ilçelerden gelen takviye ekiplerin yardımıyla bugün öğlen saatlerinde ancak söndürülebildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz