Görüş Bildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Egolarının kurbanı olanları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dostluk Derneği iftar programında konuştu. Erdoğan konuşmasında, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Egolarının kurbanı olanları...

'İHANET EDENLERİ BIRAKIP YOLUMUZA DEVAM ETTİK'

İhanet edenler, hırsına yenik düşenler, korkanlar, egolarının kurbanı olanlar çıktı. Onları oldukları yerde bırakıp yolumuza devam ettik.

Ömrünü sadece çelme takmaya, engel çıkarmaya, bozgunculuğa adamış birçok çevre var. Aynı şekilde tüm umudunu darbeye, provokasyona, manipülasyona, iç ve dış vesayet odaklarının baskılarına bağlamış olanlar var. Yürümediler mi Yürüdüler. Cübbeleriyle yürüyenler oldu. Neticesi ne oldu  Koskoca bir hiç ve onlar mahcup oldu, onlar mağlup oldu. Halkı arkasına alanlar, halkın çizdiği istikamette gidenler, hakka teslim olanlar galip oldu. Bizse bugüne kadar her ne yaptıksak işte bunlara rağmen yaptık.

'DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR'                                   

Son 12 yılda çok büyük işler başardık. Ülkeyi istikrara ve güvene kavuşturduk. Komşumuzda olan olaylar çok manidardır. Hatta onları örnek almak suretiyle hatta onları mitinglerine getirebilme anlayışıyla onlardan medet umanlar oldu. Devlet anlayışı bu değildir. Devlette devamlılık esastır. Kuru sıkı gönderme yapmakla bu işler olmuyor.

Biz de IMF'ye 23 buçuk milyar dolar borçla devraldık bu ülkeyi sıfırladık ve biz IMF'ye borç verecek ülke konumuna geldik.

'EN KORKUNÇ KATLİAMA SREBRENİTSA'DA ŞAHİT OLDUK'

Avrupa'da Nazi döneminden beri yaşanan en korkunç katliama Srebrenitsa'da şahit olduk. Barış gücü askerlerinin gözleri önünde Srebrenitsa'da 8 binden fazla Boşnak öldürüldü, kadınlara tecavüz edildi. O gün Bosnalı kardeşlerimiz hangi sıkıntıları yaşadıysa, daha fazlasını biz burada yaşadık.

Bugün bizlere düşen tarihten ders alarak benzer dramlar yaşanmadan geleceği inşa etmektir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi