Görüş Bildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hodri meydan!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece özel bir televizyon kanalının canlı konuğu olarak yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ilgili ‘altın’ dedikoduları için sert konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hodri meydan!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında "Eğer ana muhalefetin başındaki zat dürüstse, namusluysa, hemen buyursun gelsin Cumhurbaşkanlığı külliyesinde dolaşsın. Herhangi bir tuvalette, altın klozet bulacak mı? Eğer bulursa ben Cumhurbaşkanlığı görevimi bırakacağım" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Erdoğan, "Başkanlık sistemi Erdoğan'ın meselesi değil ben bunu ülkem için istiyorum" diyerek şöyle devam etti.

Ben dünkü görüntüyü o heyecanı adeta hücrelerimde hissettim. Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmaları meydanda bulmadık ben gündeme getirdim. Muhalefet başkanlık sistemine girmek istemiyor çünkü onların işine hiç gelmiyor. Onları ciddi manada rahatsız ediyor. Gelecekleri noktasında tedirgin ediyor onları. Referandum olması halinde Türkiye başkanlık sistemine giderse iki partiden oluşan böyle bir yapı diğerlerini zaman içerisinde yokluğa mahkûm edecek.

Bana göre bu istikrarı getirecektir benim belediye başkanlığı sürecim var ben bunu mini başkanlık olarak görüyorum. Türkiye şuanda adeta ayaklarına pranga vurulmuş bir sistem ile yönetiliyor. Onun için ben patinaj tabirini kullanıyorum.

Sorunları aşmak için güçlü liderlik gerekiyor, bu da istikrarla gerçekleşir.

Ben şahsımla alakalı burada herhangi bir beklentim yok. Benim tek derdim, ülkem çok çabuk sıçramalı. Çünkü biz eğer muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacaksak, burada bizim sistemi gözden geçirmemiz lazım. Sistemi gözden geçirdiğimizde de karşımızda, şu andaki mevcut parlamenter sistemle bu yürümez" dedi.

İnsani yardımı, lojistik destek noktasında şu anda, Milli İstihbarat Teşkilatımız, Bayırbucak Türkmenleri'ne bu desteği vermektedir. Milli İstihbarat Teşkilatı'na atılan bu iftiralar, yapılan gayrimeşru operasyon, bir yer de bu ajan ve casusluk faaliyetidir. Bu casusluk faaliyetinin içine bu gazete de girmiştir. Orada rakamlar falan veriliyor. Bu rakamların kaynağı nedir? Kimden aldın sen bu rakamları? Paralel Yapı'dan. Bunlarla ilgili avukatıma talimatı verdim, davayı anında açtım. Bu birileri adına algı operasyonudur.

Bunların imamları kaçıyor, içeride müezzinleri bıraktılar galiba.

(Bank Asya) Bu bankanın Türk finans sektöründe ağırlıklı bir yeri yok. Yüzde 1 civarındadır.

Siirt'te üç hanımefendiye saldırdılar, hani siz barıştan yanaydınız. Herkes tercihini demokratik ortamda yapsın gibi bir dertleri yok, ortalığa korku salıyorlar.

Biz göreve gelmeden önce Diyanet İşleri Başkanımızın devlet protokolündeki yeri 52 idi. Biz bunu 10-12'ye çektik.

ÇÖZÜM SÜRECİ         

Bu süreci biz devam ettiriyoruz. Bunun karşısına dikilme durumu olursa, biz tabii ki bunu yine aşacağız ve burada eğer hukuk dışına çıkmak suretiyle, az önce de söylediğim gibi, yani illegal yöntemlere başvuranlar da bunun bedelini muhakkak göreceklerdir. Bunlara 'istediğiniz gibi at oynatırsınız' diyemeyiz. Son parlamentoda biliyorsunuz, İçişleri Bakanlığımızın iç güvenlikle ilgili çıkardığı yasalar, buna yönelik yasalardır ve bu yasalar tabii ki devreye girecektir.

"EĞER BULURSA BEN CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREVİMİ BIRAKACAĞIM" 

Eğer ana muhalefetin başındaki zat dürüstse, namusluysa, hemen buyursun gelsin Cumhurbaşkanlığı külliyesinde dolaşsın. Herhangi bir tuvalette, altın klozet bulacak mı? Eğer  bulursa ben Cumhurbaşkanlığı görevimi bırakacağım. Siyaset namusla yapılır. Ben şimdi çıkıp hemen genel sekreterime talimatı veriyorum o da çıksın gelsin hangi tuvalette hangi klozet var buyursun baksın. Bu kadar net söylüyorum gelsin baksın eğer bulursa ben Cumhurbaşkanlığını bırakacağım.

Bardaklar, vesaire... Benim dönemimde bardak, çanak, şu, bu falan filan böyle bir alım olmamıştır. Bunlar hep eski dönemdendir. İfade edilen rakamlarla da alınmış bir bardak yoktur. Onları da arkadaşlarım çıkarttı. Benim dönemimde alınmadı ama geçmiş dönemde alınanlarda da bu fiyatta, bu tür şeyler var mı? Bununla ilgili de her tür oradaki alımlarla ilgili arkadaşlarım bilgiyi verirler. Dönemimde böyle bir alım asla yapılmamıştır, hepsi geçmiş dönemden kalan malzemelerdir. Bu malzemelerle bizim Beştepe Külliyesi yürümektedir ama bir defa az önce söylediğim ifade çok önemli, çünkü bir iftira, edebe, adaba yakışmaz, onunla da bağdaşmaz. Ben 'hodri meydan' diyorum. Hadi buyurun, çık gel, Beştepe Külliyesi'ni dolaş, gez, bak. Ben bulduğu takdirde Cumhurbaşkanlığını bırakacağım, bu kadar iddialı konuşuyorum. Kendisi bulamadığı takdirde CHP'nin başından ayrılacak mı?

Kaynak: Habertürk

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi