Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'iftar masrafı' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen gün Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindekilere verdiği iftar yemeğinin maliyetiyle ilgili sosyal medyada yapılan 'yanlı' haberlere ilişkin bir açıklama yaparak iftar yemeğinin maliyetinin 3 bin 390 lira olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'iftar masrafı' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete verilen iftar yemeğinin maliyetinin 3 bin 390 lira olduğunu belirterek "Gerçek maliyeti bu olan bir iftar yemeği, milyon liralık rakamlarla kamuoyunun gündemine getirilmeye çalışıldı. Bu iddiaları ortaya atanlar ya hesap bilmiyorlar ya da niyetleri başka. Biz onların niyetlerinin ne olduğunu biliyoruz. Bu tür iftiraların tamamının hukuk önünde hesabını verecekler. Öyle ben burada konuşayım burada kalsın yok, hesaplaşacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Cumhurbaşkanlığı makamı, milletin en üst düzey temsil makamıdır. Cumhurbaşkanlığını tanımayan milleti tanımamış olur. Cumhurbaşkanının meşruiyetine saldıran milletin iradesine saldırmış olur. Cumhurbaşkanına saygısızlık yapan millete saygısızlık yapmış olur."

Kaynak: Anadolu Ajansı