Cumhurbaşkanı Gül: ''Az laf çok iş''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, PKK’nın silahsızlandırılması amacıyla yapılan barış görüşmelerine destek verdiğini dile getirdi ve aynı zamanda bu çabaların başarılı olması için “az laf çok iş” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül: ''Az laf çok iş''

Cumhurbaşkanı Gül, hükümet yetkilileri ve PKK ile yapılan görüşmelerle ilgili “Tabiî ki herkesin kendi görüşü vardır ama her şey söylenmez. Çalışması gereken kişiler var” dedi.

Gül, “bu süreçte rol alanlar için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bu acıların sona ermesi için üzerlerine düşeni yapmaları gerekir” dedi.

“Her şeyden önce bu insanların silahlarını bırakmaları için ne yapılmalı” diye sözlerine ekledi.

Bu arada Yeni Şafak gazetesi Mayıs 2013’ten itibaren PKK’nın genel af talebinden sonra çekilmeye başlayacağını yazdı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuyla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’te 10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret ederek barış sürecini yorumladı. Çiçek “Terörizm sorunu Türkiye gerçeğidir ve biz bu sorunu çözeceğiz. “ dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, terörü bitirmek için pek çok yöntem vardır diyerek “Türkiye’nin önceliği terörü ülke gündeminden düşürmektir” dedi.

Gül son olarak “Size silah çekenlere karşı silahla cevap vermek zorundasınız” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz