Cumhurbaşkanı Gül: Tarım sektörü daima önceliklidir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Tarım sektörü gerek çok zengin ülkeler, gerekse gelişmekte olan ülkeler için çok önemlidir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül: Tarım sektörü daima önceliklidir

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından JW Marriot Otel'de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen törende, tarım sektörünün bütün ülkeler için stratejik bir değerinin bulunduğunu, bütün ideolojilerin, bütün doktrinlerin hedefinde insanlara yeteri kadar gıda vermek ve ülkelerin kendi kendine yeterliliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:

''Türkiye için söz konusu olduğunda tabii ki 75 milyonun beslenmesi hepimiz için ayrı bir önem sarf etmektedir. Tarım dediğimizde gıda akla gelmektedir. Gıda dediğimizde insanların aç kalmaması akla gelmektedir. Açlık gerek tarımla, gerek hayvancılıkla, gerek gıdayla ilgilidir. Dolayısıyla insanlar daima açlık tehlikesiyle, açlık korkusuyla da yaşamışlardır. Bunun için zengin ülke de olsa fakir ülke de olsa tarım sektörüne daima öncelik vermiştir, hiçbir zaman tarım sektörünü ihmal etmemişlerdir.''

Kaynak: Diyarbakır Söz