Cumhurbaşkanlığı'ndan iftar 'iftira'sı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilim adamlarına verilen iftarla ilgili sosyal medyada ortaya atılan fahiş maliyetle ilgili iddialara sert cevap verildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan iftar 'iftira'sı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete dün verdiği iftar yemeğinin maliyetiyle ilgili yapılan açıklamaların gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete dün verdikleri iftar yemeğinin maliyeti konusunda, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik tezviratlarıyla dikkati çekme uğraşındaki bir meslek kuruluşunun ileri sürdüğü rakamlar tümüyle gerçek dışıdır.

Cumhurbaşkanlığının kendi imkanlarını, kendi personelini ve kendi mutfağını kullanarak konuklara verdiği bir iftarın yalan ve tezvirat eşliğinde kara propaganda malzemesi olarak kullanılması, kamuoyunu yanıltma amacıyla yapılan bir algı operasyonundan başka bir şey değildir. Bazı yayın organlarının söz konusu iftiralara haber kisvesi altında da olsa yer vermesi ise hiçbir etik kuralla bağdaşmamaktadır."

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ'NDEN SERT CEVAP

Bir çok medya kuruluşunun yer verdiği habere Mustafa Varank ve Cumhurbaşkanılığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan kanıtları ile yalanladı.

AŞAĞILIK İFTİRACILARA...

Mustafa Varank, "Aşağılık iftiracılara cevap vereyim:bu masa 4600 TL. Onun dışında her şey A. Gül ve Süleyman Demirel zamanından kalma, dünyanın en aşağılık, en kahpe iftiracılarıyla mücadele etmekten bıktık.Bu masa bütün yemeklerde kullanılıyor 4600 TL" açıklamasını yaptı.

ARTIK KIZAMIYORUM                                  

Hasan doğan ise Mustafa Varank'ın konu ile ilgili tweetlerini rt ederek, "Bardak, çanak... At kafadan bir rakam... Çamur at, izi kalsın! Iftiranın bile bir ciddiyeti olur, bunun adı iftira değil soytarılık! Artık bu iftiralara kızamıyor sadece gülüyorum...Bu mudur yüz binlerce liralık masa! Komik olmayın lütfen... Artık bu iftiralara kızamıyor sadece gülüyorum...Bahsi geçen masa dışında hiçbir şey yeni değil! Masa da basit sunta ve bedeli 4.600 TL+KDV" diyerek haberi yalanladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz