Görüş Bildir

Dağkapı meydanında 28 şubat protestosu

Akil Gençler Platformunun Diyarbakır İl Başkanı Engin Özmen, "İnşallah 16 Nisan referandumunda çıkacak 'evet' ile darbeci zihniyet tamamen tarihe gömülecektir." dedi.

Dağkapı meydanında 28 şubat protestosu

Akil Gençler Platformu üyeleri, 28 Yubat postnodern darbe girişimini protesto etmek ve Referandum'a "evet" demek üzere,  Merkez Sur ilçesi Şehy Said Meydanı'nda toplandı. Burada konuşan İl Teşkilat Başkanı Engin Özmen, akil gençler olarak darbeci her türlü zihniyete karşı olduklarını ve bunun için de 3 yıldan beri sahada milletin iradesine her daim darbelerle ipotek koymaya uygun bir şekilde yazılmış darbe anayasasına karşı mücadele edeceklerini söyledi.

28 Şubat'ın tarihlerinde kara bir leke olarak daima yer alacağını aktaran Özmen, "28 Şubat'ta da 12 Eylül'de de olduğu gibi en büyük mağdur baş örtülerinden dolayı üniversitelere alınmayan gençler olmuştur. 12 Eylüller'den, 28 Şubatlar'dan dersler çıkarıp 15 Temmuz'da hain darbecilere haddini bildiren gençler olmalıyız." dedi.

DARBELERE GEÇİT YOK

Özmen, 28 Şubat'ın kadınların başörtülü olduğu için okullara alınmadığı, dini vecibelerini yerine yerine getirmek isteyen insanların adeta kamusal alandan silindiği, var olan toplumsal düzeni korku ve mantığına endeksleyen kararların kağıda döküldüğü günün adı olduğunu kaydetti.

Darbelere karşı olduğunu belirten Özmen, "Akil gençler olarak son güne kadar sahalarda 'evet' diyeceğiz ve bu yönde çalışmalarımız devam edecek. İnşallah 16 Nisan referandumunda çıkacak 'evet' ile darbeci zihniyet tamamen tarihe gömülecektir." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi