Dağlıca'da pusu: Çok sayıda şehit ve yaralı var!

PKK'nın sürekli hedef seçtiği Dağlıca'da bu kez, mayın tuzağı kurdu. Mayın tuzağı ve sonrasında çıkan çatışmada, şehit ve yaralı askerlerin olduğu bildirildi. Başbakan Davutoğlu, Konya gezini keserek, Ankara'ya dönüp "güvenlik" zirvesi yaptı.

Dağlıca'da pusu: Çok sayıda şehit ve yaralı var!

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK’lı militanlar yola tuzakladıkları patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. Bombalı saldırı ve ardından başlatılan hava destekli operasyonda çıkan çatışmalarda şehit ve yaralıların olduğu belirtildi. Özel birliklerin katıldığı operasyonda PKK’lı militanların da öldürüldüğü öne sürüldü.

Olay dün saat 15.00 sıralarında Dağlıca Tabur Komutanlığı’dan operasyona gitmek üzere  ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK’lı grubun bombalı saldırısına uğradı. Örgüt üyeleri, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

ŞEHİT VE YARALI SAYISI

Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında saldırı düzenleyen örgüt militanlarından da  ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari’de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

ACİLEN GÜVENLİK ZİRVESİ

Bu arada Türkiye ile Hollanda arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçını Konya’da izleyen Başbakan Davutoğlu, karşılaşma süresince sık sık telefonla görüştü. Maçın son dakikalarında statdan ayrılan Başbakan Davutoğlu’nun Dağlıca’daki saldırı nedeniyle uçakla Ankara’ya giderek kurmaylarıyla Güvenlik Toplantısı gerçekleştirdi.

Başbakanlık resmi konutunda yapılan toplantıya Başbakan Yardımcılarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer güvenlik birimi yetkilileri katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Öte yandan, A Haber'de canlı yayınlanan "Cumhurbaşkanı ile Gündem Özel" programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin soruya şu cevabı verdi. "Her şeyden önce, tabii, üzüntülüyüz. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz, Genelkurmay, Dağlıca'yla, Hakkari ile gerek Valimiz, gerekse oradaki Kolordu Komutanı kendileriyle görüşmeler devam ediyor.

Öyle zannediyorum ki kesin netice an be an alınabilir. Şu anda Sayın Başbakan'ın da Ankara'ya dönüşüyle birlikte, Ankara'da bir güvenlik toplantısını yapacaklar. O ana kadar da herhalde kesin neticeleri almış olurlar. Bu kesin neticeyi aldıktan sonra durumu açıklayacaklar. Tabii şu anda orada hava şartları, vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında orada böyle bir mücadele var. Ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlarla, ifade edildiği kadarıyla, mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada art ardına oluşuyor. Tabii şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü. Temennim odur ki, şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından da orada devam edecek olan mücadele, çok daha farklı, çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin."

Bu arada gazetemizin baskıya girdiği saatlerde, dağlıca'daki mayınlı tuzak ve sonrasındaki çatışmada şehit ve yaralı asker ile örgüt üyelerinden ölen ve yaralananla ilgili herhangi bir resim açıklama yapılmazken, yerel kaynaklar şehit sayısının 10'un üzerinde olduğunu bildirdi. Yaralı asker sayısının da, 15 civarında olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz