Darbe temizliği!

Kamuda darbe temizliği sürerken, Diyarbakır'da iki kaymakam, 47 savcı ve hakim, aralarında emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu 332 polis görevden alındı.

Darbe temizliği!

Kamuda darbe temizliği sürerken, Diyarbakır'da iki kaymakam, 47 savcı ve hakim, aralarında emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu 332 polis görevden alındı.

İKİ KAYMAKAM AÇIĞA ALINDI

Darbe girişimi nedeniyle Diyarbakır'da devam eden soruşturma kapsamında Mülki amirlerden Çermik Kaymakamı Remzi Demir ve hakkında çıkan iddialar nedeniyle geçici görevlendirmeyle Amasya Vali Yardımcılığına gönderilen Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz açığa alındı.

YARGI VE POLİSTEKİ ALINMA

Diyarbakır'ın yargı ayağındaki operasyon genişlerken şuana kadar aralarında ağır ceza ve iş mahkemesi başkanlarının bulunduğu 47 Hakim ve Savcı'ya el çektirilirken, Emniyetteki görevden alınmalarda ise emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu çeşitli rütbe ve görevlerdeki 332 polis açığa alındı.

BATMAN VE ŞIRNAK

Batman'de devam eden soruşturma kapsamında, şimdiye kadar çeşitli rütbe ve görevlerdeki 128'i polis 7'si asker 135 personel, Şırnak'ta ise 125 polis olmak üzere toplam 260 güvenlik görevlisi, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden alındı. Batman'da Vali Yardımcılığı görevini yapan Cihat Arık, darbe girişimi soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

MALİYE BAKANLIĞI

Başbakan Binali, Yıldırım, yargı ve İçişler Bakanlığı'nın ardından Maliye Bakanlığı'da da operasyonların başladığını açıkladı. Yıldırım, ilk etapta bin 500 civarında Maliye Bakanlığı çalışanına görevden el çektirme işlemi yapıldığını duyurdu.

Darbe girişimi nedeniyle Diyarbakır'da devam eden soruşturma kapsamında, Çermik ve Ergani Kaymakamları ile 47 Hakim ve Savcı, aralarında emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu çeşitli rütbe ve görevlerdeki 332 polis açığa alındı. Ülke genelinde ile İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre, 246 mülki amiri görevden el çektirildi.

ERGANİ VE ÇERMİK KAYMAKAMI

Kamudaki darbe girişimi temizliğine yönelik operasyonun Diyarbakır ayağı devam ederken, dün Ergani ve Çermik kaymakamları görevden alındı. Bir süre önce hakkında yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığına yönelik haberler çıkan ve İçişleri Bakanlığı tarafından geçici görevlendirmeyle Amasya Vali yardımcılığına atanan Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz'un yansıra, bir süre Ergani kaymakamlığı görevini vekaleten yürüten Çermik Kaymakamı Remzi Demir dün İzişleri Bakanığınca görevden el çektirildi.

YARGIDAKİ OPERASYON

İki kaymakamla ilgili soruşturmanın FETÖ terör örgütü kapsamında yürütüldüğü ifade edilirken, Diyarbakır Adliyesinde savcı ve hakimlerden de el çektirilenler oldu. Aralarında Ağır Ceza ve İş Mahkemeleri başkanlarının da bulunduğu, 47 Hakim ve Savcı görevden alındı. Önceki gün görevden alınmalar tebliğ edilirken, soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğü'nde aralarında müdür yardımcılarının da bulunduğu çeşitli rütbelerdeki 332 personel İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. Darbe girişimi soruşturması kapsamında  görevden almalar hem Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, hem de ilçe Emniyet Müdürlükleri'nde oldu. Görevden alınan personelle ilgili soruşturmaların sürdüğü belirtildi.

BATMAN VE ŞIRNAK

Batman'de devam eden soruşturma kapsamında, şimdiye kadar çeşitli rütbe ve görevlerdeki 128'i polis 7'si asker 135 personel, Şırnak'ta ise 125 polis olmak üzere toplam 260 güvenlik görevlisi, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden alındı.

BATMAN VALİ YARDIMCISI ARIK

Batman'da Vali Yardımcılığı görevini yapan Cihat Arık, darbe girişimi soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

MARDİN'DEKİ ASKERİ OPERASYON

Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve 7 rütbeli asker açığa alındı. Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında, Albay Karsavuran ile İl Jandarma Komutanlığında görevli 7 rütbeli asker görevden uzaklaştırıldı. Açığa alınan kişilerle ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

ELAZIĞ'DA SAYI 189'A ULAŞTI

İçişleri Bakanlığı'nın darbe girişimi nedeniyle başlattığı soruşturma kapsamında Elazığ'da, aralarında müdür, başkomiser ve düz polislerin de bulunduğu görevden alınan personelin sayısı da 189'a ulaştı.

ÜLKE GENELİNDEKİ SORUŞTURMA

İçişleri Bakanlığınca Ankara'da 7, Afyonkarahisar'da 5, Bursa'da 3, İzmir'de 2, Adana, İstanbul ve Antalya'da ise birer vali yardımcısı görevden uzaklaştırılırken, Ankara'nın Yenimahalle ve Altındağ, Antalya'nın Serik ve Alanya, İstanbul'un Kadıköy, Bağcılar, Sancaktepe, İzmir'in Karabağlar ve Menderes, Bursa'nın Gemlik, Harmancık ve Yenişehir, Diyarbakır'ın Ergani ve Çermik kaymakamlarının da görevden alındığı öğrenildi.

BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında görevli toplam 8 bin 777 personelin görevden uzaklaştırıldığı belirtilmiş, görevden uzaklaştırılanlar arasında, biri il valisi, 29'u merkez valisi olmak üzere, 30 vali, 52 mülkiye müfettişi, 16 hukuk müşaviri, bir genel müdür yardımcısı ve 2 daire başkanı, 3 şube müdürü, 2 hukuk işleri müdürü, 92 vali yardımcısı, 47 kaymakam ve bir kaymakam adayı olmak üzere 246 mülki idare amiri ile 3 bin 21'i rütbeli 4 bin 774 polis memuru, 92'si sivil memur, 12'si bekçi olmak üzere toplam 7 bin 899 emniyet personelinin olduğu bildirilmişti.

Açıklamada, ayrıca 2 tümgeneral, 9 tuğgeneral, 61 albay, 44 yarbay, 55 binbaşı, 93 yüzbaşı, 92 üsteğmen, 42 teğmen, 171 astsubay, 44 uzman çavuş ve bir sivil memur olmak üzere 614 jandarma personeli ile bir tümamiral (Sahil Güvenlik Komutanı), 3 albay, 9 binbaşı, 2 yüzbaşı, 3 astsubay olmak üzere 18 sahil güvenlik personelinin görevden uzaklaştırıldığı da kaydedilmişti.

MALİYE BAKANLIĞINDAKİ SORUŞTURMA

Başbakan Binali, Yıldırım, yargı ve İçişler Bakanlığı'nın ardından Maliye Bakanlığı'da da operasyonların başladığını açıkladı. Yıldırım, ilk etapta bin 500 civarında Maliye Bakanlığı çalışanına görevden el çektirme işlemi yapıldığını duyurdu.

YARGIDAKİ SAYI GİDEREK ARTIYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 109 hakim ve savcı hakkında daha gözaltı kararı verildi. FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, toplam 2 bin 745 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, bugün de 109 hakim ve savcı hakkında daha gözaltı kararı verildi. Böylece Türkiye genelinde hakkında gözaltı kararı alınan hakim ve savcı sayısı 2 bin 854'e ulaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz