Darbeler ve Muhtıralar, Demokrasi Karşıtı Girişimlerdir

Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan, 28 Şubat süreci ile ilgili yapılan soruşturma hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Bozan toplantıda darbeler ve muhtıraların, demokrasi karşıtı girişimler olduğunu ifade etti.

Darbeler ve Muhtıralar, Demokrasi Karşıtı Girişimlerdir

Saadet Partisi GİK Üyesi ve Diyarbakır İl Bşk Fesih Bozan parti binasında, 28 Şubat süreci ile ilgili yapılan soruşturma hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Darbeler ve muhtıraların, demokrasi karşıtı girişimler olduğu ifade edildi.

Bozan basın açıklamasında; "Gerek 1960 ihtilali, gerekse sonrasında yapılan darbeler, verilen muhtıralar ve 28 Şubat darbesi, maalesef ülkemizi çok geriye götüren antidemokratik adımlardır." dedi.

SORUŞTURMAYA SİYASİLER DE DAHİL EDİLMELİ

Bozan 28 Şubat süreci ile ilgili başlatılan soruşturmanın geçte olsa başlatılmasını sevindirici bulduklarını söyleyerek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu bağlamda, Yalnız bu soruşturmada sadece asker ayağıyla yetinilmemeli, o dönemin sivil işbirlikçileri de soruşturmaya dâhil edilmelidir. Başta Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Vural Savaş, bazı holding patronları, STK'lar, sendika ağaları, rektörler ve bir kısım medya olmak üzere 28 Şubata, çanak ve alkış tutan tüm kesimler dâhil edilmelidir. 28 Şubat darbesi, ülkemize, halkımıza ve o günün başbakanına yapılan "en hain, en sinsi ve en kalleşçe darbe' olmuştur. Çünkü: Bu darbeye maruz kalan 54.Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Merhum Necmettin Erbakan, Kendisini bu millete vakfetmiş, Yahudi ve Hıristiyan âleminin Müslüman ülkelerde yaptıkları sömürü ve akıttıkları kana dur demek için, D8'le İslam Âlemini birleştirme çabası içerisine girerek, uydu ülke değil, lider ülke olmanın ilk adımını atmıştı."

PAŞA BİLDİKLERİMİZ MAŞA OLDU

"Bizim paşa bildiğimiz bazılarının bugün yaptıkları itiraflarıyla, maalesef maşa olduklarını gördük" ifadelerini kullanan Bozan, "Havuz sistemiyle hortumları kesilen holdingler ve banka sahipleri, asker, sivil ve medyadaki maşaları kullanarak 28 Şubat darbesiyle, sonradan 22 bankanın içini boşalttıklarını biliyoruz. 28 Şubat darbesiyle gerçek anlamda hesaplaşmanın yapılabilmesi için, darbeyi yapan, ortak olan ve azm edenler iç ve dış mihraklarda hesaba çekilmesi gerekiyor." dedi.

Bozan daha sonra 28 Şubat soruşturması kapsamında taleplerini şöyle dile getirdi: "Bu darbe sonucu işini kayıp eden, maddi ve manevi yönden mağdur olanların hakları iade edilmeli. Darbe sonucu kapatılan Rafah Partisinin tüm hakları ve mal varlığı iade edilerek, kayıp trilyon davası iptal ve şimdiye kadar alınan paralar iade edilmelidir. 28 Şubat darbesinde açık rolleri olduğu kesin olan, herkesin kabul ettiği dış mihraklardan ABD ve İsrail'le ilişkiler gözden geçirilmelidir.

MAKAM VE MEVKİLER GERİ ALINMALI

Cemal Gürsel devlet mezarlığından çıkarılmalı, cumhurbaşkanlığı iptal edilmeli. Aynı şekilde Kenan Evren'in cumhurbaşkanlığı iptal edilmeli, emekli maaşı kesilmeli, edindiği mallar da hazineye devredilmelidir. Marmaris'teki yazlığı da mağdurlara sırayla 2-3 günlük tatil yeri olarak tahsis edilmeli."

MAĞDUR OLANLARIN HAKLARININ İADESİ

Bozan son olarak Saadet Partisi olarak, halkın iradesine karşı yapılan bütün darbelere karşı olduklarını ve hiç kimse hiçbir kurum halkın iradesi üzerinde olmamalı, darbelere teşebbüs eden ve bir şekilde bun da rol alanların en şiddetli şekliyle cezalandırılmalarını beklediklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz