Davutoğlu: Çözüm süreci başarıya ulaşacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da konuştu ve "Hükümetimiz ve devletimiz adına vurguluyorum; çözüm süreci ne pahasına olursa olsun mutlaka başarıya ulaşacaktır.” dedi.

Davutoğlu: Çözüm süreci başarıya ulaşacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu ‘Biz Birlikte Türkiye'yiz Bahar Şöleni'nde konuştu. Davutoğlu konuşmasında çözüm sürecinin mutlaka başarıya ulaşacağını söyledi:

"Buradan bir kez daha hükümetimiz adına devletimiz adına kararlılıkla vurguluyorum; çözüm süreci  ne pahasına olursa olsun  mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bugün bir partinin Ankara'da, başka bir partinin Diyarbakır'da yaptığı gibi sadece bir mahalleye dönerek söylemiyoruz. Nevruz bütün insanlığın bayramıdır diyoruz. Nevruz, Türklerin, Kürtlerin, Acemlerin, bütün kadim halkların bayramıdır diyoruz"

“KİMSE SÜRECİ GÜNLÜK SİYASETE ALET ETMESİN"

Davutoğlu, çözüm sürecinin günlük siyasete alet edilememesini de istedi ve şunları söyledi:

"Herkes bu meseleye bu konuda kardeşliğimize, dirliğimize, beraberliğimize, birliğimize katkıda bulunmak isteyen herkes, önce ve sadece büyük resmi görerek, ortak bir hedefe kilitlensin. Kimse taktik manevralarla çözüm sürecini günlük siyasete alet etmesin. Türkiye'nin batısına, ortasına, kuzeyine girerek, birtakım düşmanlıkları körüklemesin. Türkiye'nin, doğusuna, güney doğusuna giderek, 6-7 Ekim olayları gibi yeni şiddet çağrıları yapmasın"

“SADECE BİR MAHALLEYE DÖNÜP SÖYLEMİYORUM”

Davutoğlu’nun hedefinde Ankara’da ve Diyarbakır’da Nevruz kutlamaları yapan MHP ve HDP de vardı ve şu açıklamayı yaptı;

"Çözüm süreci ne pahasına olursa olsun, mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bugün bir partinin Ankara'da, başka bir partinin Diyarbakır'da yaptığı gibi sadece bir mahalleye dönerek söylemiyoruz. Nevruz bütün insanlığın bayramıdır diyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz