DBP, Savaşa Karşı Işık ve Ses Eylemine Çağrısı Yaptı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) savaşa karşı herkesin demokratik tepki göstermesi gerektiğini belirterek, barış için ışık ve ses eylemi çağrısı yaptı.

DBP, Savaşa Karşı Işık ve Ses Eylemine Çağrısı Yaptı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, savaş politikalarına karşı halkı barış için eylem yapma çağrısı yaptı. Diyarbakırlılara çağrı yapan Şimşek, her akşam saat 20.00'da ışık, söndürme ve ses çıkarma eylemine davet etti.

"AKP, Barış Sürecini Heba Ediyor"

AKP'nin 7 Haziran seçimlerini hazmedemediğini ve buna karşı savaş politikalarını devreye koyduğunu ifade eden Şimşek şunları belirtti:

"7 Haziran seçimleriyle ortaya çıkan sonuçları hazmedemeyen AKP Hükümeti'nin başlattığı savaş ve bu savaşın yarattığı tahribat devam ediyor. Özelikle Kürdistan'da ormanların yakılması, tarihte eşi görülmemiş düzeyde medya savunma alanlarına dönük bombardıman ve bir bütün olarak coğrafyamıza yayılan bir savaş süreciyle karşı karşıyayız. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın yıllardır büyük bir emek ve çabayla Kürt sorununun Türkiye'de müzakere yoluyla çözümü noktasındaki emeğini AKP Hükümeti boşa çıkarmak istemektedir. AKP Hükümeti yeniden savaşı başlatılarak Türkiye'de geri dönüşü mümkün olmayan bir tahribat ortamı yaratırken barış sürecini heba etmektedir. AKP toplumda bir kutuplaşma ve karşı karşıya gelme sürecini başlatarak, kendi iktidarını sürdürme gayreti içerisindedir"

Savaşa karşı direniş çağrısı

Savaşa karşı halkı direnişe çağıran Şimşek, "AKP'ni bu politikasına dur demek, karşı çıkmak için barış isteyenlerin direnmesi ve bu savaş politikasını boşa çıkarmak için güçlü bir karşı duruşa acilen ihtiyaç vardır. Bütün toplumsal kesimlerin bu ülkenin geleceği için, çocuklarının geleceği için dayatılan savaşa karşı hemen şimdi, geç kalmadan seslerini yükseltmelidirler. Bu konuda bütün toplumsal kesimlerin özellikle tarihteki rolünü her zaman yerine getiren Amed Halkı'nın savaşa karşı tepkisini, refleksini en üst düzeyde ortaya koyması lazım. Savaşın önüne geçmek için topyekün bir seferberlik ruhuyla bu gidişata karşı sesimizi yükseltmemiz ve tepkimizi ortaya koymamız hayati önemdedir."

Her akşam ışık söndürme ve ses çıkarma eylemi

Yaşanan savaşa karşı halkın demokratik tepkisini göstermeye çağıran Şimşek, "Bundan dolayı Amed halkını, her akşam Saat 20.00'de ses çıkarmaya ( ışıkları yakıp söndürmeye, gürültü çıkarmaya, ıslık çalmaya) çağırıyoruz. Savaş baronlarının ve savaş tüccarlarının kendi iktidarlarını sürdürme adına insanları birbirini boğazlatmasını engellemek, çocuklarımızın geleceğini karatan bu politikaları boşa çıkartmak için Tüm Amed halkının bu konuda üzerine düşeni yapmaya çağırıyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz