DBP’ye PKK operasyonu

DİYARBAKIR merkezli 9 ilde yürütülen terör soruşturması kapsamında aralarında DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın da olduğu 14 şüpheli, gözaltına alındı.

DBP’ye PKK operasyonu

Diyarbakır merkezli 9 ilde yürütülen terör soruşturması kapsamında aralarında DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın da olduğu 14 şüpheli, gözaltına alındı. Parti binalarında yaklaşık 9 saat süren arama sona erdi. Aramalarda ele geçirilen dijital materyaller, örgütsel dokümanlar ve yasaklı kitaplar, delil torbasına konulup incelenmek üzere emniyete götürüldü.

DİYARBAKIR MERKEZLİ OPERASYON

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, PKK/KCK'ya yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve il eş başkanlarının bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.  Karar ile birlikte başta Diyarbakır olmak üzere 9 kentte parti binalarına ve evlere yönelik genel operasyon için, Terörle Mücadele Şubesi Ekiplerince düğmeye basıldı. Aralarında DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın da bulunduğu 14 şüpheli, gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINANLAR

Gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şöyle: “Diyarbakır İl Eş başkanları Hayrettin Altun, Seval Gülmez, Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Van İl Eşbaşkanları Şengül Polat, Harun Okay, Şanlıurfa İl Eşbaşkanları Hidayet Enmek,  Rabia Aslan, Gaziantep İl Eş başkanları Ethem Önal, Zeliha Aslan, Mardin İl Eşbaşkanları Şerafettin Aslan, Süreyya Dündar,  Batman İl Eşbaşkanları Ruken Onat, Burhan Eğlenti.” 

ARAMALAR 9 SAAT SÜRDÜ

Gözaltının yanı sıra Sulh Ceza Hakimliği tarafından DBP’nin tüm il örgütleri binaları için arama kararı verildi. Parti binalarında yaklaşık 9 saat süren arama sona erdi. Aramalarda ele geçirilen dijital materyaller, örgütsel dokümanlar ve yasaklı kitaplar, delil torbasına konulup incelenmek üzere emniyete götürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerin de emniyetteki işlemleri sürüyor

 GÖZALTILARA TEPKİ VERİLDİ

DBP Genel Merkez ve il örgütü binalarına yönelik polis baskını ve gözaltılara ilişkin yapılan açıklamada konuşan Eş Genel Başkan Saliha Aydeniz, gözaltıları saldırı olarak değerlendirdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay ve Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Pero Dündar, Feleknas Uca, Remziye Tosun, İmam Taşçıer, Dersim Dağ, Diyarbakır Barosu avukatları katıldı.

Gözaltıları iktidarın Kürt düşmanı politikasının sonucu olduğunu iddia ederek suçlamalarda bulunan Aydeniz, “Bu devletin yüz yıllık bu politikası şimdiye kadar nasıl tutmadıysa Kürt halkına karşı yürüttüğü politikalar nasıl boşa çıkarıldıysa bu gün de demokratik siyasete karşı bu operasyonları elbet boşa çıkacaktır. Çünkü hiçbir iktidar bu operasyonlarıyla sonuç alamadı, bundan sonrada sonuç alamayacak” diye konuştu.

‘ARAMA HUKUKA AYKIRI’

HDP Sözcüsü Ebru Günay da “Diyarbakır savcılığının talimatıyla DBP’nin örgütlü olduğu illerde, il binalarını, il eşbaşkanlarının evleri, DBP Genel Merkezi, Eş Genel Başkanımız Keskin Bayındır evi basılarak gözaltına alındırlar. İl binalarımızda yapılan aramlar hepsi hukuka aykırıdır. Saatlerce hukuk dışı bir arama gerçekleştirildi. Yapılan bu aramada Diyarbakır Cumhuriyet savcılığı, yetki aşımı yaparak, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı yetki ve sorumluğunda olan bir siyasi partinin arama kararının verecek kadar hukuka aykırı davranmıştır. Bu konuda avukatlarımız aracılığıyla gereken suç işlemleri gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Açıklama, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarıyla sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz