Değer: Öcalan'la yol haritamız aynı

CHP Eski Diyarbakır Milletvekili ve PM Üyesi Mesut Değer,Abdullah Öcalan’ın Nevroz’da açıkladığı çözüm önerilerini kendisinin daha önce dile getirdiği yol haritası ile benzerlik taşıdığını söyleyerek ilginç bir çıkış yaptı.

Değer: Öcalan'la yol haritamız aynı

DİYARBAKIR- CHP Eski Diyarbakır Milletvekili ve PM Üyesi Mesut Değer,Abdullah Öcalan’ın Nevroz’da açıkladığı çözüm önerilerini kendisinin daha önce dile getirdiği yol haritası ile benzerlik taşıdığını öne sürdü.

8 Mart’ta açıkladığı 7 sayfalık basın açıklamasında dile getirdiği konuların Öcalan’ın 21 Mart’ta açıklanan mesajı ile paralellik taşıdığını ifade eden Değer,özellikle İslamiyet ve kucaklaşma vurgusunun çok önemli olduğunu kaydetti.

‘ÖCALAN,BENZER KAVRAMLAR KULLANDI’

Değer,”Bir kaç başlık konunun dışındaki diğer bölüm içerik olarak aynı mahiyettedir.Hatta Benzer kavramlarda kullanılmıştır. Şöyle ki; ’bizleri birleştiren kardeşlik, örf adet, vatan ve İslamiyet’tir’ dedim. İmralı ise ‘İslam bayrağı altındaki ortak yaşamları kardeşlik ve dayanışma hukukuna dayanmaktadır.’ dedi. ’Biz olalım’’ dedim. İmralı ,’Biz kavramını’ kullandı. ’Demokratik türjklerle demokratik kürtler birleşmeli .Yeni başlayan süreç barış sürecidir. Çözüm sürecidir .’dedim. İmralı da ‘Bugün yeni bir dönem başlıyor. Demokratik siyaset sürecine kapı açılıyor. Yeni bir dönem başlıyor.’dedi. ’PKK sürece katkı sağlasın. Ateşkes çağrısıyla birlikte sürece katkı vermelidir. PKK bu süreçte tavrını şiddetten yana değil de barıştan yana kaymalıdır.’dedim. İmralı ise ‘PKK silahlarıyla geri çekilsin . Artık silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmiştir.’ dedi. Birliktelikten ve kucaklaşmaktan bahsettim,İmralı ,’birlikteliğin, kucaklaşma ve helalleşmenin zamanıdır’ dedi.” İfadelerine yer verdi.

‘KOMİSYON OLMAZ, AKİL ADAMLAR OLMALI’

TBMM’de komisyon kurulmasının zor görülmektedir zor olduğunu belirten Değer,bu nedenle özel bir kanun çıkartılarak ve yetkilendirilerek yeni bir isim altında oluşacak görevlilerin sürecin her aşamasını yürütmesi gerektiğini dile getirdi. Değer, ”Kanun ile kurulmuş ve görevlendirilmiş kurumunda Sayın Başbakan ve Hükümetin altında görev yapmaları gerekir. Söz konusu kurumun TBMM deki siyasi partilerin temsilcilerinden olmalıdır Kurum sivil olmalıdır. Hukuken, İdari yönden yetkilendirilmeli.TBMM günlük çalışmasını sürdürmelidir. Ve gerekecek önemli adımlarda TBMM devreye girmelidir.PKK’nın silah bırakması nasıl ve ne şekilde yapılacak. Ve taleplerin karşılanması ve Türkiye’ye ikna edecek konuların ayrıntısına kadar hesaplanmalıdır. AK Parti -BDP dışında Toplumun geniş kesimlerini temsil eden çözüm üretecek ve sunacak yaklaşımlar gerekir. Toplumun birlikte yaşamalarını güçlendirecek barış ve kardeşliği güçlendirecek projeler ve söylemler ortaya konulmalı. Geçmişin yaraları hızla sarılmalı ve 75 milyon insanımız kaynaşmalıdır.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz