Değişim gerilimi!

Merkez ilçeler dahil AK Parti'de ataması yapılan 17 İlçe Başkanı, İl Başkanlığında basının karşısına çıkacak. Hazro ve Hani eski başkanları, parti teşkilatını eleştiri bombardımanına tuttu, Bağlar ilçe Başkanı ise "ultümatom" verdi.

Değişim gerilimi!

AK Parti İlçe Teşkilatlarındaki değişim tamamlanırken, 17 ilçe başkanı bugün düzenlenecek olan "tanıtım toplantısıyla" basının karşısına çıkacak. Bazı ilçe teşkilatlarında gerilime neden olurken, önceki gün peş peşe eski ilçe başkanlarının yaptığı "zehir zemberek" suçlayıcı açıklamalar, gündem oluşturdu.

17 İLÇE BAŞKANI BULUŞUYOR

Yerel seçimlerde oy oranı ve kazanılması hedeflenen ilçelerin kaybedilmesiyle dikkatleri üzerine çeken AK Parti Diyarbakır İl ve İlçe Teşkilatlarına dair, değişim kademeli gerçekleştirildi. Üç merkez ilçe ile birlikte Bismil ve Hani İlçe Başkanlarının geçtiğimiz hafta Parti Genel Merkezi tarafından atamaları yapılıp, yetkilendirme belgesinin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ERkan Kandemir'den almaları üzerine, Diyarbakır'ın merkez dahil 17 ilçe başkanı değişti.

İl Başkanı Süleyman Serdar Budak'ın yerini koruduğu değişim, 17 ilçe başkanı bugün Ak Parti İl Binasında bir araya gelerek, basına tanıtım toplantısı gerçekleştirecek. İl Başkanı Budak'ın başkanlık edeceği tanıtım toplantısı bugün saat 10.00'da Parti İl Binasında, yapılacak.

BAŞKANLARDAN AĞIR ELEŞTİRİ

Buarada, bazı ilçe teşkilatlarında gerilime neden olurken, önceki gün peş peşe eski ilçe başkanlarının yaptığı "zehir çemberek" suçlayıcı açıklamalar, gündem oluşturdu. Hani ve Hazro ilçe eski Başkanlarının başını çektiği tepki açıklamaları sosyal medyada tartışma konusu oldu.

HANİ İLÇE BAŞKANI TOPKAYA

Bir süre önce görevden el çektirilen ve yerine atama yapılan Hani AK Parti İlçe eski Başkanı Abdullah Topkaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, parti yönetimine büyük tepki gösterdi. AK Parti'de "dava adamlarının" kapı dışarı edildiğini öne süren Topkaya, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"Diyarbakır siyasetini çıkar ilişkileri üzerin kuran sözüm ona sözde Ak Partili Büyüklerimiz maalesef sahada canıyla malıyla tüm tehditlere direnerek oy oranlarını arttıran dava adamlarını her zamanki gibi kendi koltuklarını korumak için bu dava adamlarını kapı dışarı ettiler..!

Diyarbakır Hani ilçemizde göreve geldiğimiz gün ilçe belediyemiz HDP’nin elinde iken girdiğimiz her seçimde oylarımızı yükselterek İlçe belediyesini kazandık.! Bu kazanımlarımızı saman altı yapan insanlar başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizlere ve gerçek dava adamlarına büyük bir özür borcu bulunmaktadır..!

VATANDAŞIN DERDİNE DOKUNMAYAN

Sahada hiçbir vatandaşımızın derdine dokunamayan iki cümleyi yanyana getirmeyi beceremeyen korkaklar bizim vakur ve ferasetli siyasetimizin altında o kadar ezilmişler ki ancak masa başı oyunlarla bizi yıldırabileceklerini düşünmüş ve gaflete düşmüşlerdir.!

Senelerdir birçok ilçemizde başarıyla görev yapan dava adamlarının partiye hizmetleri bir gecede büyük abilerin masa başı oyunlarının kurbanı olmuş, kaybeden maalesef hizmet ve samimiyet bekleyen Diyarbakır halkı olmuştur.!

Cumhurbaşkanımızın defaatle kendi koltuklarınızı doldurun demecine rağmen tek düşünceleri başarılı koltuklara düşmanca tavır takınmak olan bu sözde Ak Partililerin, partimize muhalefetten ve terör örgütlerinden daha çok zarar verdiği acaba ne zaman ortaya çıkacaktır.!

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAKTIR

Gerçekler er ya da geç gün ışığına çıktığında yüzlerini kapatmak için karanlık odalar arayacak olan bu kirli, sinsi ve çıkar odaklı partililer mutlaka Aziz Diyarbakır halkının gönlünde ilelebet büyük bir utançla anılacaktırlar..!

İlçemizde 2013 yılından beri yürüttüğüm Ak Parti ilçe başkanlığı görevini bırakmış bulunmaktayım Bu güne kadar yürütmüş olduğum bu görevde yanımda yer alan tüm yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.! 

HAZRO ESKİ İLÇE BAŞKANI GÜLER

Öte yandan, AK Parti Hazro İlçe eski Başkanı Fuat Güler'de, parti yönetimini bombalayan benzer açıklamalarda bulundu. Güler'in resmi sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Diyarbakır siyasetinin çıkar ilişkileri üzerine kurulduğunu öne sürerek, şöyle dedi;

"Diyarbakır siyasetini çıkar ilişkileri üzerinden kuran sözde Ak Partili Büyüklerimiz maalesef sahada canıyla malıyla tüm tehditlere direnerek oy oranlarını arttıran dava adamlarını her zamanki gibi kapı dışarı ettiler.

PARTİNİN OYLARI YÜZDE 47

Diyarbakır Hazro’da göreve geldiğimiz gün oy oranlarımız %4 larda iken son seçimlerede %47’ye kadar yükselen grafiğimizi saman altı yapan insanların başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizlere ve gerçek dava adamlarına büyük bir özür borcu bulunmaktadır..

Sahada hiçbir vatandaşımızın derdine dokunamayan iki cümleyi yanyana getirmeyi beceremeyen korkaklar bizim vakur ve ferasetli siyasetimizin altında o kadar ezilmişler ki ancak masa başı oyunlarla bizi yıldırabileceklerini düşünmüş ve gaflete düşmüşlerdir.

Senelerdir birçok ilçemizde başarıyla görev yapan dava adamlarının partiye hizmetleri bir gecede ‘büyük abilerin adamlarının ‘ kurbanı olmuş, kaybeden maalesef hizmet ve samimiyet bekleyen Diyarbakır halkı olmuştur.

KENDİ KOLTUKLARINI DOLDURANLAR

Cumhurbaşkanımızın defaatle kendi koltuklarınızı doldurun demecine rağmen tek düşünceleri başarılı koltuklara düşmanca tavır takınmak olan bu sözde Ak Partililerin partimize muhalefetten ve terör örgütlerindem daha çok zarar verdiği acaba ne zaman ortaya çıkacaktır.

Gerçekler er ya da geç gün ışığına çıktığında yüzlerini kapatmak için karanlık odalar arayacak olan bu kirli, sinsi ve çıkar odaklı partililer mutlaka Aziz Diyarbakır halkının gönlünde ilelebet büyük bir utançla anılacaktırlar."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler