DEM Parti’den “Bayrak ve İstiklal Marşına” ilişkin, yorumu: Ucuzca algı operasyonu

Gündem olan “Bayrak ve İstiklal Marşı krizini” DEM Parti, iktidar seçimi kaybetmesi üzerine oluşturulan algı operasyonu olduğunu iddia ederek, “istismar dönemi miadını doldurdu” savunmasını yaptı.

DEM Parti’den “Bayrak ve İstiklal Marşına” ilişkin, yorumu: Ucuzca algı operasyonu

Kamuoyunda yoğun tartışmalara yol açan ve skandal olarak değerlendirilen “Bayrak ve İstiklal Marşına” karşı, Diyarbakır, Mardin ve Sur Belediye Yönetimlerinin tutumunu DEM Parti, iktidarın seçimlerde yaşadığı kayıpların üzerini “algı operasyonuyla” ortaya çalıştığını iddia ederek, yaşananları anlamsız kıldı. DEM Parti, “Türkiye’de artık bayrak, ulusal marş gibi sembollerin istismarına dayanarak siyaset yapma dönemi miadını doldurmuştur” savunmasını yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), DEM Parti’nin kazandığı belediyelerde peş peşe patlak veren ve kamuoyu tarafından skandal tartışmalar olarak görülen, “Bayrak, İstiklal Marşı ve Atatürk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretlere” ilişkin açıklamada bulundu. Yaşananları algı operasyonu olarak gören DEM Parti, “Halka hizmet etmek için var gücümüzle emek veriyoruz” iddiasında bulundu.

UCUZ ALGI OPERASYONLARI

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yerel yönetimlerimiz başta olmak üzere partimizin her kademesi yıllardır bayrak, ulusal, marş vb. sembol ve değerlerle tek bir sorunu olmadan siyaset yapmakta, hizmet üretmektedir. DEM Parti belediyeleri hiçbir ayrım gözetmeden ve yurttaşlarımızın kimliklerine, değerlerine, inançlarına ve saygı duydukları sembollere bakmaksızın eşit hizmet temelli bir yaklaşımı benimsemektedir. Bu gerçekler apaçık bilinmesine rağmen belediyelerimizde kirli oyunlar geliştirilmekte, belediyelerimiz asılsız iddialar ve kirli komplolarla hedef haline getirilmektedir. İktidar seçimlerde yaşadığı kayıpların üzerini bu algı operasyonlarıyla örtmeye çalışmaktadır. Türkiye’de artık bayrak, ulusal marş gibi sembollerin ve değerlerin istismarına dayanarak siyaset yapma dönemi miadını doldurmuştur. Demokratik kamuoyu bu ucuz algı operasyonlarını ve kumpasları ciddiye almamaktadır.”

‘HALKIN GERÇEK GÜNDEMİ

Kayyımlardan ve AK Partiden devralınan belediyelerde usulsüz harcamaların ve borçların olduğu öne sürülen açıklamada, “Halkın gerçek gündemi işte bu talan uygulamalarıdır. Söz konusu bu durumu örtmek isteyen İçişleri Bakanlığının ucuz algı operasyonları üzerinden belediyelerimize müfettiş görevlendirmesi, eskimiş tartışmaları tekrardan gündeme getirme çabasıdır. Bakanlığın asli görevi belediyelerde yapılmış olan soygun, yolsuzluk ve talanı araştırmak, sorumluları yargıya teslim etmektir” iddiasında bulundu.

‘UCUZ KOMLOLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ’

“DEM Parti olarak alnımız ak, başımız diktir” denilen açıklamada şöyle denildi; “Belediyelerimiz hiçbir soruşturmadan kaçmayacaktır. Ancak bu soruşturmaların soygunları, yolsuzlukları ve belediyelerdeki talanı da içerecek şekilde genişletilmesini talep ediyoruz. Son olarak Sur Belediyesinde partimiz ve belediye ile herhangi bir resmi ilişkisi olmayan bir vatandaşın hakaretlerine ve duvarda asılı olan fotoğraflara dair girişimlerine ilk karşı çıkanların ve müdahalede bulunanların Belediye Eş Başkanlarımız olduğu basına yansıyan görüntülerden de açıkça görülmektedir. Algı operasyonlarıyla belediyelerimizi yıpratmaya çalışan kirli odaklara sesleniyoruz; amacınızı ve kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz, bu ucuz komplolarınıza asla geçit vermeyeceğiz. Bu kapsamda semboller ve değerler üzerinden yürütülen bu kirli tezgahları sert biçimde kınıyoruz. Bu tezgahlara rağmen kentlerdeki ve belediyelerdeki tahribatların giderilmesi, halka hizmet verilmesi ve ekonomik krize karşı halkın korunması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz