Demirtaş: Direnişten başka yolumuz kalmadı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da dün yasaklı miting nedeniyle yaşanan olayları değerlendirdi. Demirtaş, yaşanan olaylardan dolayı AK Parti’ye karşı direniş dışında başka yolları kalmadığını iddia etti.

Demirtaş: Direnişten başka yolumuz kalmadı

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, BDP Milletvekili Aysel Tuğluk, Altan Tan, Nursel Aydoğan, Ertuğrul Kürtçü ve BDP’li belediye başkanlarıyla birlikte Yenişehir ilçesindeki Sümerpark’ta basın açıklaması yaptı. Demirtaş, dün Diyarbakır’da yaşanan olaylarda, devletin sadece panzer, jop ve gazıyla var olduğunu ileri sürdü. Demirtaş, “Diyarbakır’da devletin sadece gazı, jopu ve panzeri vardı. Elinde sadece panzeri, jopu kalan devlet bize göre meşruiyetini yitirmiştir. Zorla, şiddetle, devlet terörüyle burada AKP rejimi ayakta durabiliyor. Bütün bunlara karşı halkın görkemli ve kararlı duruşu vardır. Halk, Öcalan’ın özgür olmadan bu sorunun çözülemeyeceğini biliyor, o yüzden onun arkasında. Bundan sonra sayın Öcalan’ın özgürlüğünü birinci gündem olarak belirleyip onun için mücadelemizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Demirtaş, "Bundan sonra AK Parti’ye karşı direniş dışında, AK Parti’ye karşı dik duruş dışında çözüm arayışının mümkün olmadığını" savundu. Demirtaş, “Umut ediyorum ki bunu herkes görmüştür. Çözümden yana uzatılan her el işkenceyle, zulümle geri çevriliyorsa o elin sahipleri direnmeyi bilirler.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz