Demirtaş hakkında 'Sur çağrısı' nedeniyle soruşturma başlatıldı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek hakkında dün halkı Sur'a yürümeye yönelik yaptıkları basın açıklaması nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Demirtaş hakkında 'Sur çağrısı' nedeniyle soruşturma başlatıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek hakkında dün yaptıkları basın toplantısında halkı sokağa çağırdıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Demirtaş ve Yüksek'in dün yaptığı konuşmaların kayıtlarının incelemeye alındığı öğrenildi. Soruşturmanın Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütüldüğü öğrenilirken, yapılacak incelemede suç unsuru bulunması halinde Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığı'na fezleke gönderileceği öğrenildi.

SUR'A YÜRÜME ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Demirtaş, önceki gün Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "3 aydır şehrin ortasında 24 saat bir savaş yürütülmesini olağan bir durum olarak görmüyoruz. Tüm Diyarbakır halkı Sur'daki ablukanın kalkması için ayakta olmalıdır. Çarşamba saat 16.00'da herkes bulunduğu yerden Sur'a doğru yürümelidir. Mahalle ve ilçelerden bu demokratik bir haktır. Tek bir insanın canına, malına zarar vermeden zarar gelmesine müsamaha etmeden bu demokratik hakkımızı kullanacağız. Halkımızdan ricamız kararlı ve ısrarlı olunmalıdır. Abluka da kalkmadan geri adım atmayacağız demelidir herkes. Bütün STK, meslek örgütleri, işçi, esnaf örgütleri ve kentimizdeki bütün derneklere çağrımızdır" demişti.

PKK'lı Kadrolu Öğretmen Öldürüldü!

Diyarbakır'a Şubat ayında Coğrafya Öğretmeni olarak atanan Erdal Tekin, 6 gün önce Sur’da güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürüldü.

DİYARBAKIR-Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız devam ederken, Diyarbakır Sur'da güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bir militanın öğretmen olduğu ortaya çıktı. 6 gün önce Sur'da güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı Erdal Tekin'in kadrolu coğrafya öğretmeni olduğu öğrenildi.

3 AY GÖREV YAPTI

Posta'nın haberine göre, Örgüt içerisinde 'Zana Andok' kod adını kullanan Erdal Tekin'in, 2015 Şubat ayında Diyarbakır Lice'de bulunan Ahmet Toprak Çok Programlı Lisesine atandığı belirtildi. Şubat ayında göreve başlayan ve 3 ay lisede eğitim veren Tekin'in Mayıs ayında terör örgütü PKK'ya katıldığı ortaya çıktı. YPS militanı Tekin'in PKK'nın güvenlik güçleri ile girdiği çatışmalarda yer aldığı ifade edilirken, 6 gün önce Sur'da yaşanan çatışmada öldürüldüğü belirlendi.

ÖĞRENCİLERE PKK PROPAGANDASI

Lice'ye öğretmen olarak atanan fakat terör örgütü PKK'ya hizmet eden Tekin'in, örgüt içerisinde YPS sorumlularından olduğu ve PKK'ya çok sayıda militan kazandırmaya çalıştığı tespit edildi. Okuldan ayrıldıktan 9 ay sonra çatışmada öldürülen terörist öğretmen hakkında, öğrencileri terör örgütüne katılmaya zorlamak suçundan şikâyetler olduğu belirtildi. 3 ay öğretmenlik yapan Tekin'in sınıf içerisinde terör örgütü propagandası yaptığı da daha sonra ortaya çıktı.

İHMALE SORUŞTURMA AÇILDI

Mayıs 2015'te okulu bırakarak terör örgütüne katılan Tekin'in öğretmenlik maaşının Ağustos ayı da dâhil 3 ay hesabına yattığı öğrenildi. Yaşanan bu ihmalkarlığın ise dönemin okul yöneticilerinin, Tekin'in durumunu üst yetkililere bildirmemesi olduğu dile getirildi. O dönem Tekin'in PKK'ya katıldığının bilinmesi üzerinde tutanak tutulduğu fakat üst yetkililere bilgi verilmediği belirlendi.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE DESTEK

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmeciliği Derneği'nce, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyona katılan güvenlik güçlerine, 120 ton portakal, limon, nar ve greyfurt gönderildi

 Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmeciliği Derneği'nce gönderilen 120 ton portakal, greyfurt, nar ve limon, Sur'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda yer alan güvenlik güçlerine ulaştırıldı.

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nin bir bölümünde kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, sürüyor.

120 TON SEBZE VE MEYVE

Operasyonlarda yer alan güvenlik güçlerine moral ve destek vermek amacıyla Türkiye'nin farklı illerinden çeşitli hediyeler gönderiliyor. Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmeciliği Derneği'nce güvenlik güçleri için gönderilen 120 ton portakal, greyfurt, nar ve limon, Diyarbakır Valiliğine ulaştırıldı.

Minibüslere yüklenen ürünler, operasyonda görev alan asker ve polislere dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz