Demirtaş: 'Kürt sorununda askeri seçenek askıya alınmalı'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Şu andan itibaren hükümetin çıkıp, 'Kürt sorununda askeri seçeneği askıya aldık' demesinin günü gelmiştir'' dedi.

Demirtaş: 'Kürt sorununda askeri seçenek askıya alınmalı'

BDP İl Binası'nda düzenlenen, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen olayda hayatını kaybeden 34 kişinin aileleri adına Ubeydullah Encü ile Ferhat Encü'nün katıldığı toplantıda konuşan Demirtaş, Şemdinli ilçesindeki operasyonlar kapsamında köylerin ve mezraların boşaltıldığını ileri sürdü.

ULUDERE'DEKİLERİN YAKINLARI

 

Demirtaş, Şemdinli'de askeri operasyon bölgesi ilan edilen alana BDP'li milletvekillerinin giremediğini belirterek şöyle dedi:

''Şu andan itibaren hükümetin çıkıp, 'Kürt sorununda askeri seçeneği askıya aldık' demesinin günü gelmiştir. Asker anne ve babaları feryatlarını yükseltmelidir. Hiç kimsenin evladı AKP'den kıymetsiz değildir. Herkes ve özellikle o bölgede çocukları askerlik yapan aileler sesini daha da fazla yükseltmelidir. Bizler BDP olarak oraya girmek istiyoruz. Biliyorsunuz ki oralar 'askeri operasyon bölgesi' ilan edildiği için milletvekillerimiz bile o bölgeye giremiyor. Köyler ve mezralar boşaltılmıştır. 13 gündür karadan ordu o bölgeye giremiyor. Gerçeklik budur.''

OLAYIN ÜZERİ ÖRTÜLMESİN

 

Demirtaş, Uludere olayının üzerinin örtülmeye çalışıldığını savunarak, olayın sorumlularının mutlaka cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Uludure'de hayatını kaybeden 34 kişinin ailelerini temsilen söz alan Ubeydullah Encü ise, ailelerin tazminat aldıkları yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, adalet yerini bulana kadar tazminat almayacaklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz