Görüş Bildir

Demirtaş: 'Öcalan'ın çağrısını destekliyoruz'

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın açlık grevlerinin sona erdirilmesi yönündeki çağrısını desteklediklerini bildirdi.

Demirtaş: 'Öcalan'ın çağrısını destekliyoruz'

Demirtaş, yaptığı açıklamada, kendilerinin de desteğiyle Mehmet Öcalan'ın İmralı'ya giderek ağabeyi ile görüşme yaptığını belirterek ''Görüşmede Abdullah Öcalan açlık grevlerinin sona erdirilmesini istemiş. Bu gelişmenin Öcalan'a uygulanan tecridin tümden kalkmasına vesile olmasını diliyoruz. Bizler de Öcalan'ın açlık grevlerinin sona erdirilmesi yönündeki çağrısını destekliyoruz'' dedi.

Açlık grevindekilerin de yeni bir değerlendirme yaparak bu çağrıyı dikkate almalarını umut ettiklerini ifade eden Demirtaş, Diyarbakır'da bulunan milletvekillerinin de açlık grevindekilerle görüşmekte olduklarını kaydetti.

Öte yandan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde; milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Sabahat Tuncel'in ise Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde açlık grevine giren tutuklu ve hükümlülerle görüşmesi sürüyor.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi