Görüş Bildir

Demirtaş: PKK ile aramıza açık mesafe koyduk!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barış ve özgürlük mücadelesini demokratik yolla sürdürdüklerini vurgulayarak, "Biz PKK'nın yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmedik. Bu şiddet eylemleri ile aramıza açık bir mesafe koyduk" ifadelerini kullandı.

Demirtaş: PKK ile aramıza açık mesafe koyduk!

Alman ZDF kanalına demeç veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK ile ilişkilerinin olmadığını en iyi Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bildiğini fakat algı yaratmak istendiğini iddia etti. Selahattin Demirtaş, "Bizi şiddet yanlısı, terör yanlısı, bir parti olarak gösterip şu anda yükseldiğimiz yüzde 13 barajından aşağı çekmeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

BİZ SİYASİ PARTİYİZ!

Demirtaş, demokratik yollardan mücadele eden bir siyasi parti olduklarını anlatırken, "Biz PKK'nın yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmedik. Bu şiddet eylemleri ile aramıza açık bir mesafe koyduk.Kandil ile görüşmeleri Türkiye'de AK Parti'nin bilgisi dahilinde yaptık yıllarca. Bundan dolayı bizi suçluyor olmaları çok yanlış bir tutumdur" diye konuştu.

IŞİD İLE PKK AYNI KEFEYE KONULAMAZ!

Demirtaş, Türkiye'nin hem IŞİD ile PKK'yı aynı kefeye koyarak mücadele yürütmesinin anlamlı olmadığını ileri sürerek, "Bizce doğru olan şey PKK ile bir barış imzalayarak, barış yaparak onunla birlikte IŞİD ile uluslararası koalisyon ile birlikte mücadele etmesidir" dedi.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi