Demirtaş ve Mızraklı'ya 'Kürtçe'nin dil hakları' ziyareti

Kürt Dili Hareketi Derneği Başkanı Suphi Özgen, Selahattin Demirtaş Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti: "Dil için kimin elinden ne geliyorsa yapmaları gerektiğini söylediler."

Demirtaş ve Mızraklı'ya 'Kürtçe'nin dil hakları' ziyareti

Kürt Dili Hareketi Derneği Başkanı Suphi Özgen, 6 yılı aşkın süredir tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili bir video paylaşan Özgen, "Kürtçenin dil hakları taleplerimiz doğrultusunda, özel ve resmi kişi ve kurumlarla ilişkilerimizi sürdüreceğiz" dedi.

'ÇALIŞMALARIMIZ HAKKINDA BİLGİ VERDİK'

Suphi Özgen ziyarete ilişkin Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada ise görüşmenin çok iyi geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"Çalışmalarımızdan haberleri yoktu. Kürt meselesi ve daha çok Kürt dili üzerine konuştuk. İki başkan çalışmalarımızı çok önemsedi. Keşke daha önce haberimiz olsaydı, dediler. Herkese selamları vardı. Dil için kimin elinden ne geliyorsa yapmaları gerektiğini söylediler.”

'LOZAN HAKKINDA KONUŞTUK'

Görüşmelerin yaklaşıl iki saat sürdüğünü belirten Özgen, Lozan Antlaşması’na da değindiklerini söyledi. Demirtaş ve Mızraklı'ya Kürt Dili Hareketi Derneği’nin Kürtçe ve Türkçe tüzüğünü verdiğini belirten Özgen, “Lozan'ın yıl dönümü nedeniyle Kürt haklarıyla ilgili biraz daha fazla çalışma yapılmalı. Çalışmalarımız devam edecek. Kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz. Devlet görevlerini yere getirmedi. Lozan hakkında konuştuk. Kürtlerin güncel durumuyla ilgili konuştuk. İki başkan da çalışmalarımızın devam etmesini istedi” dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz