Deprem konutları Şubat ayında teslim edilecek

6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde evlerini kaybeden depremzede vatandaşlara evleri Şubat ayından itibaren peyderpey teslim edilmeye başlanacak. Bakan Özhaseki’nin verdiği bilgiye göre Şubat ayından itibaren etap etap tüm konutlar teslim edilecek.

Deprem konutları Şubat ayında teslim edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin yıkıma sebep olduğu bölgede yapımı tamamlanan konutların şubat ayı başından itibaren teslim edilmeye başlanacağını bildirdi.

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Genel Başkanvekili Yardımcısı Hacı Turan ile deprem bölgesinde sürdürülen imar ve ihya çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Özhaseki, "Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, vatandaşlarımızın güvenle yaşayacakları tamamlanan konutlarımızı şubat ayı başından itibaren toplu olarak teslim etmeye başlıyoruz. Sonrasındaki dönemde de her ay, anahtar teslimlerine etap etap devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

MALATYA DEPREM KONUTLARI YÜKSELİYOR

Malatya merkez ve ilçelerinde de etaplar halinde afet konutları yükseliyor. Kaba inşaatları tamamlanan, dış cephe işlemleri, kapı, pencere ve mutfak dolapları takılan, çevre düzenlemesi yapılan konutlar kurayla hak sahiplerine teslim edilecek.

Depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacını karşılamak için başlayan çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Yazıcı, yapımı tamamlanan konutların kurayla hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

6 ŞUBAT DEPREMİNDE KAÇ BİNA YIKILDI

6 Şubat 2023’te meydana gelen ve Türkiye’yi yasa boğan depremde 7 ilde toplam 17639 bina ve ev olarak da 63311 daire yıkıldı.

Adana: 18 bina (304 daire)

Adıyaman: 2349 bina (9844 daire)

Diyarbakır: 175 bina (653 daire)

Gaziantep: 3364 bina (5343 daire)

Hatay: 5696 bina (23090 daire)

Kahramanmaraş: 3752 bina (15940 daire)

Malatya: 2285 bina (8137 daire)

Kaynak: Diyarbakır Söz