Depreme dayanıklı binalarda çalışmak istiyoruz

Haber-Sen, deprem nedeniyle riskli olan binaların boşaltma kararı olmasına rağmen, PTT çalışanlarının canı pahasına hizmet vermeye zorlandığını vurguladı.

Depreme dayanıklı binalarda çalışmak istiyoruz

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen), ülkede bulunan Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü’nün (PTT) birçok şube binasının depreme dayanıklı olmaması ve insan hayatının riske atılması gerekçesiyle Haber-Sen Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan katılırken, toplantının yapıldığı salona

“Deprem değil, ihmal öldürür”

pankartı asıldı.

ÇALIŞANLAR CANI PAHASINA HİZMET VERİYOR

Toplantıda konuşan Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, 6 Şubat’ta gerçekleşen depremler ardından bazı PTT şube binalarının daha da riskli hale geldiğini kaydetti. Balcan, PTT Dersim Başmüdürlüğü hizmet binası ve birçok ilçe şube binasının depreme dayanıklı olmadığını söyledi.

Balcan, şubelerin riskli binalardan taşınması için PTT Genel Müdürlüğü’nün 3 ay içerisinde boşaltılması gerektiğini belirtmesine rağmen depremden 5 ay sonra kira onayı verildiğini aktardı. Balcan,

“Kiralanan işyerlerine yaklaşık 3 aydır aylık 100.000 liraya yakın kira ödenmektedir. Buradan soruyoruz! Taşınmadığımız ve içi boş olan bu işyerlerine kira ödeyip can güvenliğinin olmadığı ve boşaltılması kararı verilen bu binalarda neden hala çalışanların canı pahasına hizmet verilmektedir?”

DEPREM RİSKİ TÜM HALKI KAPSAMAKTADIR

Birçok kentte ve özellikle deprem bölgesinde PTT personellerinin riskli binalarda zor şartlar altında çalıştıklarını kaydeden Balcan,

“Çürük raporu verilen bu binalarda sadece PTT personeli değil aynı zamanda hizmet almak için gelen vatandaşlar da risk altında hizmet almaktadırlar. Yani deprem riski sadece PTT personelinin değil aynı zamanda tüm halkı kapsamaktadır”

diye konuştu.

DEPREM DEĞİL İHMAL ÖLDÜRÜR

Dersim’deki deprem riskini hatırlatan Balcan şöyle konuştu:

“Buradan bir kez daha tekrarlıyoruz; Tek bir emekçimizin burnu dahi kanarsa bütün sorumluluk PTT Genel Müdürlüğü üzerinde olacaktır. Unutulmamalıdır ki, ‘Deprem değil ihmal öldürür’ çürük raporu verilen ve boşaltılmasına karar verilen binaların bir an önce boşaltılması için, PTT Genel Müdürlüğü kendisine ulaşan tüm projeleri zaman kaybetmeden hemen onaylamalı ve tadilat ihalesini en hızlı şekilde yaparak hizmete açmalıdır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz