Dicle Kck Davası

Dicle ilçesinde KCK'ya yönelik operasyonda yakalanarak, haklarında dava açılan 16'sı tutuklu 30 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Dicle Kck Davası

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya 15'i tutuklu, 10'u tutuksuz 25 sanık ile avukatları hazır bulunurken, 11 sanık ise mazeret bildirerek katılmadı.

DİCLE KCK DAVASI

İddia makamı, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "terör örgütüne yardım etme" gerekçesiyle haklarında dava açılan sanıkların, dosya kapsamında atılı suçun işlendiği hususunda kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması ve sanıklara isnat edilen suçun CMK 100/3 maddesinde düzenlenen suçlardan oluşu dikkate alınarak ayrı ayrı tutukluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatlarından Serhat Eren, iddia makamının müvekkilleri hakkında tutukluluk halinin devamına ilişkin görüşüne iştirak etmediğini belirterek,

TUTUKLU SAYISI

"Müvekkillerim yaklaşık 22 aydır tutuklu. İsnat edilen suçlamalarla ilgili olarak yeni yasal düzenlemeler meclis gündeminde bulunuyor. Yasal düzenlemelerin çıkması halinde müvekkillerim de yararlanacak. Bu nedenlerden dolayı müvekkillerimin tutuklulukta geçirdikleri süre ile isnat edilen suçlamalarla ilgili olarak yürürlüğe girecek yeni yasal düzenlemeler göz önünde bulundurularak daha fazla mağdur edilmemelidir. Bu aşamada müvekkillerimin tahliyesini veya haklarında adli kontrol kararı uygulanarak salıverilmesini talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz