Dicle Organik İlçe olacak?

AK Parti Dicle Belediye Başkan adayı Halit Aydın, “Söz veriyorum, Dicle’yi Türkiye’nin en çok konuşulan ilçesi yapacağım” dedi.

Dicle Organik İlçe olacak?

AK Parti Dicle Belediye Başkan adayı Halit Aydın, seçim çalışmaları kapsamında SÖZ HABER Yayın Gurubunu ziyaret etti.

Beraberinde bir grup partiliyle birlikte UZAY HABER TV ve Diyarbakır Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur ile görüşen Aydın, Diyarbakır’ın şirin ilçesi Dicle’yi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için kolları sıvadıklarını söyledi.

İLÇEYE 2 YÜKSEKOKUL

31 Marttaki yerel seçimleri kazanacaklarını ifade eden Aydın, AK Parti’nin belediyecilik birikimini Dicle ilçesinde de uygulayacaklarını belirterek, “İlçemize en az iki yüksekokul yapacağız. Dicle’nin içme suyu problemini çözeceğiz. 10 köye 10 lise yapacağız” dedi.

“DİCLE’Yİ ORGANİK İLÇE YAPACAĞIZ”

Aydın, ilçede organik tarım yatırımları ile turizm alanında yapacakları hizmetlere değinerek, şunları kaydetti:

“Söz veriyorum, Dicle’yi Türkiye’nin en çok konuşulan ilçesi yapacağım. Dicle’yi organik ilçe yapacağız. Organik tarım ve hayvancılık ürünlerini 2 katı yüksek fiyat ile alım garantisi vereceğiz. Doğaya, canlılara zarar veren zirai ilaç kullanmayan üreticilere, maddi destek sağlayacağız. Güneş enerjisi santralleri kuracağız. Barajlarımızı göl etrafını ağaçlandıracağız. Kontrolsüz ağaç kesimini yasaklayacağız. Yasalara uygun olmayan avlanmayı yasaklayacağız. 50 yataklı hastane yapacağız. Dicle’yi turizme açacağız.”

Kaynak: Diyarbakır Söz