Direniş islam topraklarıydı

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam'dan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü mesajı

Direniş islam topraklarıydı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sağlam mesajında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin Haçlı ittifakı karşısındaki en önemli mücadelelerden biri olduğunu belirtti.

Çanakkale'deki direnişle bir bütün olarak İslam topraklarının muhafaza edildiğini kaydeden Sağlam, bu zaferle ümmet şuuru ile hareket edilmesi halinde büyük destanlar yazılabildiğinin ispatlandığını belirtti.

BİR ÇOK DERSLER VARDIR

Sağlam, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale'de insanları zamanın en güçlü ordularına karşı kağnılarla, kazma ve küreklerle cepheye sevk eden, bütün farklılıkları potasında eriterek aynı amaç etrafında birleştiren şey ümmet olma bilinciydi. Üzeri örtülmeye çalışılan bu ruhtan almamız gereken birçok ders bulunmaktadır. Bu temel nedenleri görmezden gelenlerin Çanakkale'yi anlamaları mümkün değildir. Çanakkale Zaferi'nin gerçek anlamıyla anlaşılmasını sağlamak, herkesin görevidir. Bu direnişin arkasındaki manevi güç ve ümmet olma şuuru yeni nesillere aktarılmadığı müddetçe Çanakkale'de destansı bir direnişle tarih yazan şehit ve gazilerin mirasına sahip çıkmış olunmayacaktır. Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha ümmetin bu şanlı zaferini tebrik ediyor, cephelerde şehadet mertebesine kavuşan 257 bini aşkın şehidimizi rahmet ve minnet ile anıyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz