Diyanet-Sen'den Perinçek’in sözlerine tepki

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in katıldığı bir söyleşide kullandığı skandal sözlere tepki göstererek "Siyasi çıkarların için Peygamber Efendimizin adını ağzına alma" uyarısında bulundu.

Diyanet-Sen'den Perinçek’in sözlerine tepki

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bordum’da katıldığı bir söyleşide partisinin ulaştığı kişi sayısını Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhivesellem’in bir yıllık tebliği sonucu ulaştığı kişi sayısıyla karşılaştırarak "Mekke'de tebliğde bulunduğu zaman kaç kişi Hazreti Muhammed'e biat etti? Bir yılda ancak 40 kişiyi buldu. Biz hiç olmazsa 40 bin kişiyi bulduk. Hazreti Muhammed'den çok ileri bir noktadayız" sözlerini sarf etmişti.

Perinçek'in sarfettiği sözlere sert tepki gösteren Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Evsen, "Perinçek, haddi aşan bu sözlerinizden dolayı derhal bütün Müslümanlardan özür dileyin. Peygamber Efendimiz’in misyonu ve amacıyla partinizin misyonu amacı arasında dağlar kadar fark vardır. Bu nasıl bir benzetmedir. 'Hazreti Muhammed'den çok ileri bir noktadayız' ne demek? Bu talihsiz açıklamaların sürçü lisan olduğunu düşünüyor ve Doğu Perinçek’i derhal özür dilemeye davet ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Evsen, "Siyasi rant hesaplarınız için güzel dinimizi, Peygamber Efendimiz'i siyasi söylemlerinize malzeme yapamazsınız. Hele hele onunla kendinizi hiç karşılaştıramazsınız. Böyle bir hata yaptığınızda bu milletten cevabını da alırsınız. Bu millet dinine ve Peygamberine yanlış yapanları asla unutmaz, gereken tepkiyi de dinimizin öğütlediği aklı selim ve nezaket çerçevesinde vermesini gayet güzel bilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz