Diyarbakır Bağlar’da son durum

Diyarbakır Bağlar, Koşuyolu, Fatih Caddesi, Göçmenler Caddesi ve yakın çevrede bu akşam başlayan şiddetli patlamalar ve sonrasında çıkan çatışmalarla ilgili resmi makamlardan henüz resmi bir açıklama gelmezken, sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği dolaşıyor. Telefonla ulaştığımız Bağlar’da oturan vatandaşların aktardıklarını sizler için derledik;

Diyarbakır Bağlar’da son durum

Bu akşam aniden patlayan bombalar ve ardından çıkan şiddetli çatışmalar aralıklı olarak devam ediyor.

Polis ekipleri sokak aralarına girmiyor. (Bağlar’ın kimi sokakları araçların giremeyeği kadar dar. Özellikle zırhlı polis araçları o sokaklara giremez)

Bağlar Sağlık Ocağı’nın bulunduğu sokakta çukur kazıldığı gözlendi. Orda oturan vatandaşlar açılan çukurlara EYP konulmasından endişe ediyor.

Çatışmalar ilk başladığında aracı olan bazı vatandaşlar evlerini terkederek başka semtlerdeki akrabalarının yanına gitti.

Koşuyolu’nda cadde üzerindeki binada oturan bir vatandaş evlerinin önünde roketatarlı ve silahlı kişilerin olduğunu, korktukları için evlerini terkedemediklerini aktardı.

Bağlar ilçesinin iç taraflarındaki sokaklarında da çukurlar kazıldığına dair bilgiler geliyor.

Ölü ve yaralı sayısı hakkında kesin ve resmi bilgi yok. Kimi kaynaklar 6 PKK’li öldü derken kimileri 11 PKK’li öldü bilgisi geçiyor.

Tam Sur bitti rahata erdik diyen vatandaşlar, bu akşam Bağlar’da başlayan bu çatışmalara bi anlam veremedi.

Polis helikopteri ilçe üzerinde keşif uçuşlarını yapmaya devam ediyor. Ambulanslar da ilçeden devamlı yaralı taşıyor. Yaralıların sivil vatandaş mı, PKK’li mi yoks güvenlik görevlisi mi olduğuna dair bilgi de yok.

Koşuyolu caddesi üzerinde 3 aracın ateşe verildiği bilgisi kesin. Bu araçlardan bir tanesi iş makinesi. Diğer ikisi sivil vatandaşların araçları.

Koşuyolu va Bağlar’ın kesiştiği Oryıl’da şiddetli bir patlama oldu. Oryıl çok tehlikeli bir nokta çünkü tam caddenin köşesinde bir petrol istasyonu var ve oranın patlamadan etkilenmesi demek katliam demek.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: Diyarbakır Söz