Görüş Bildir

Diyarbakır KCK'da 4 tahliye

Bağlar ilçesinde, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyonda yakalanıp tutuklu yargılanan 51 sanıktan 4'ü ilk duruşmada tahliye edildi.

Diyarbakır KCK'da 4 tahliye

Terör örgütü PKK'nın KCK yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yüce'nin de yer aldığı 51'i tutuklu 95 sanığın yargılanmasına Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Mahkeme, tensip duruşmasında, tutuklu 51 sanıktan 4'ünün ''atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve suç vasfının değişme ihtimali'' gerekçesiyle tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, 47 sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan bin 800 sayfalık iddianamede, sanıkların, Bağlar ilçesinde terör örgütü KCK yapılanması kapsamında yasa dışı gösteriler düzenledikleri ve yürüyüşlere katıldıkları belirtildi.

Sanıklar hakkında, TCK'nın ''Terör örgütüne üye olmak ve yönetmek'', ''Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme'' suçlarından 3 ila 15 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi