Diyarbakır Reisi Bekliyor

Partisinin İl kongresine katılmak üzere Diyarbakır'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan halkın beklenti yüksek olurken, aydınlatma direkleri Türk bayrakları ve Erdoğan fotoğraflarıyla donatıldı.

Diyarbakır Reisi Bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Diyarbakır'da olacak. Valilik ve Belediyeler ve Ak Parti İl başkanlığı tarafından yoğun bir hazırlık yapılırken, kentteki birçok caddedeki aydınlatma direkleri Türk bayrakları ve Erdoğan'ın fotoğraflarıyla donatıldı. Şehrin çok semtinde Erdoğan'ın gelişiyle ilgili afiş ve sloganlar içeren bez afişler asıldı.

ERDOĞAN İÇİN BÜYÜK HAZIRLIK

AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatının 6. Olağan kongresine katılmak üzere yarın saat 14.30'da, Mardin programından sonra Diyarbakır'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, kent günlerdir büyük bir hazırlık içerisinde bulunuyor.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediyeleri ile Ak parti Diyarbakır İl başkanlığı başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı en iyi şekilde ağırlamak için; yoğun bir çalışma içerisinde bulunurken, kent adeta süslendi.

KENT RENGA RENK ÇİÇEKLERLE

Kentin bir çok noktasındaki billboardlarda Erdoğan'ın gelişine ilişkin davet ve parti sloganları içeren ifadeler yer alırken, asılan bez afişlerle Afrin Operasyonu ile İslam Dünyasının beklentilerini içeren, açıklamaların yer alması dikkat çekti.

Havaalanından, kongrenin yapılacağı Yenişehir ilçesindeki Seyrantepe Spor Salonu güzergahı ile İl Valiliği ve Büyükşehir belediyesinin bulunduğu noktalarda, orta refüjler renga renk çiçeklerle süslenirken, aydınlatma direkleri Türk bayrakları ve Erdoğan'ın fotoğraflarıyla donatıldı.

KENTTE GÜVENLİK ARTIRILDI

Yolların asfaltlandığı, kaldırımların yenilendiği özellikle protokolün yoluna büyük önem verildiği gözlendi. Buarada, kent merkezinde olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, son iki gündür asayiş uygulaması ağırlık kazandı. Kontrol noktalarında şüpheli araçların durdurularak didik didik arandığı gözlendi.

VATANDAŞLARIN BEKLENTİLERİ

Kent Erdoğan'ı ağırlamaya hazırlanırken, Söz haber ekibi, sokakta vatandaşın nabzını tutarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklentilerini, sordu.

“MİLLİYETÇİLİK SÖYLEMİ KIRILMALI"

Çözüm-Der Genel Başkanı Ercan Ezgin, “Mazlumların sesi olmuş siyasi bir kimlik ve dünyada da Türkiye’nin itibarını belirli bir seviyeye getirmiş önemli bir şahsiyettir. Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır’a gelmesi bizler için büyük bir umut ve beklenti yaratmıştır çünkü son üç yıl hendek siyaseti zamanında bölge büyük bir travma yaşadı, diyebiliriz ki cumhuriyet tarihinin en büyük trajedisini yaşadı, bu nedenle bölgenin biran önce normalleşmeyi sağlayacak, ekonomiyi kalkındıracak, istihdamı artıracak ve yaraları saracak adımların daha ciddi ve daha hızlı atılması lazım. Doğu ve Güneydoğu’da insanların yüzü gülmüyor insanlar tepkisiz bazen susmak kitaplara sığmayacak kadar cümleleri anlatıyor şu an bölgemizdeki durum budur. Özellikle AK Partinin muhafazakâr ve demokrat kimliği AK Parti’nin bu kadar oy almasına sebep oldu, demem o ki bölgenin Erdoğan’dan beklentisi milliyetçilik söylemleri kıracak birlik ve beraberliği özellikle vurgulayacak ve bu ırkçı söylemlerin terör eylemleri ile beraber çok yanlış olduğunu vurgulayacak söylemler içinde bulunmasını istiyoruz beklentimiz budur.”

“İNSANLAR DEVLETİ ARIYOR”

MHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Cihan Kayaalp, “Diyarbakır’da eskiden hakim olan o düşünce yok artık. İnsanlar devleti arıyor devletin dik duruşunu arıyor, daha önce bu bölgede çeşitli sorunlar yaşandı güvenlik noktasında devleti istedikleri noktalarda göremiyorlardı ama yaklaşık iki yıldır devlet dik duruşunu sergiliyor. Cumhurbaşkanının böyle bir dönemde gelmesi devletin burada ne kadar dik durduğu maksatlıdır ben böyle düşünüyorum. Bugün amatör bir takımda oynayan çocukların kendi formalarına reis diye yazmaları ve Afrin’e destek amaçlı pankart açıp sahaya inmeleri ve bu çocukların bunu kendi başlarına organize etmeleri zaten Diyarbakır halkının desteğini anlatmaya yeterlidir. Cumhurbaşkanımızın gelişi bile bizim için bir müjde niteliği taşıyor geçmiş yıllara baktığımızda Cumhurbaşkanları pek ilimize gelmezlerdi fakat Recep Tayyip Erdoğan halktan biri gibi davranıyor ve bölgeye birçok kez gelmiştir.”

“CUMHURBAŞKANIMIZ HOŞ GELİYOR”

Menekşe Aktaş, “Cumhurbaşkanımız teşrif ediyorlar hoş geliyorlar sefa getiriyorlar. Diyarbakır halkı için inşallah hayırlı uğurlu olsun.”

“DİYARBAKIR’IN BU MAKÛS KADERİNDEN KURTULMASINI BEKLİYORUZ”

Veysel Baran, “Cumhurbaşkanın gelişi şu an devam eden Afrin operasyonuyla alakalı bence buradan güçlü bir ses çıkarsa Türkiye muvaffak olur. Güzel ve anlamlı bir ziyarettir inşallah güzel sonuçlar alınır. Diyarbakır’ın bu makûs kaderinden kurtulmasını bekliyoruz. Terörle anılan bir memleket olmaması yönünde çalışmalar yapılması yönünde bir beklenti içindeyiz.”

“HALKIMIZIN COŞKUYLA KARŞILAYACAĞINI TAHMİN EDİYORUM”

Esra Doğan, “Heyecanla bekliyoruz halkımızın onu coşkuyla karşılayacağını tahmin ediyorum, halkımız için bir moral olacağını düşünüyorum.”

“ÇOK ŞEYLER BEKLİYORUZ KENDİLERİNDEN”

Fatih Akay, “Gelmesi büyük bir coşkuya sebep olacaktır şeref verecektir. Geldiğinde daha çok şeyler bekliyoruz kendilerinden”

“GENÇLERİMİZE DAHA ÇOK DEĞER VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Helin Demiray, “AK Parti Diyarbakır’da toplumsal ön yargıyı yıktı ve artık halkımız gelişen AK Partiyi benimsedi coşkuyla bekliyoruz ve güzel geçeceğinden eminim. Diyarbakır için daha çok projeler, hibeler verilmesini, gençlerimize daha çok değer verilmesini istiyoruz.”

“ÜLKENİN BAZI PROBLEMLERİ VAR”

Alparslan Bozkurtaslan, “Eşi bulunmaz bir devlet adamı, kendileriyle gurur duyuyoruz. Ülkenin bazı problemleri var. Örneğin işsizlik sorunu, konut sorunu, ekonomi sorunu, terör sorunu gibi. Bu problemlerinde üstesinden geleceğinden eminim.”

Kaynak: Diyarbakır Söz