Diyarbakır ticaret merkezi olmalıdır!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, Diyarbakır'ın hayat standardını yükseltilmesi gerektiğini ifade ederek, "Biz Ortadoğu'ya çok yakın bir bölgedeyiz. Diyarbakır’ı çok güzel bir ticaret merkezi haline getirebiliriz" dedi.

Diyarbakır ticaret merkezi olmalıdır!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, Diyarbakır'ın hayat standardını yükseltilmesi gerektiğini ifade ederek, "Biz Ortadoğu'ya çok yakın bir bölgedeyiz. Diyarbakır’ı çok güzel bir ticaret merkezi haline getirebiliriz" dedi.

Kapolu Ataman, beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Çakar ile Fehmi Kardeşoğlu ile bir grup partiliyle birlikte Söz Haber grubunu ziyaret etti. UZAY HABER TV ve Diyarbakır Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur ile görüşen Kepolu Ataman, siyasetçiler olarak Diyarbakır için çalışacaklarını söyledi.

"DİYARBAKIR HALKI HUZURUNA SAHİP ÇIKMALI"

Diyarbakır sanayisinin istenilen noktada olmadığına dikkati çeken Ataman, Dünya artık globalleşti. Çok basit bir şeyler üzerinden artık siyaset yapmaya gerek yok. Diyarbakır'ın geleceği parlaktır. Eğer biz bunu başaramazsak bunun bir vebali var. Kavga siyasetini bir kenara bırakarak Diyarbakır'a sahip çıkmamız lazım. Belediyelerin temel hizmetleri olan yol ve su çalışmaları yapılması gereken ilk işlerdir. 2023 yılında bunu bir mecburiyet olarak görmek lazım. Diyarbakır’ın hayat standardını yükseltmek lazım. Diyarbakır’ın önünü açmak lazım. Diyarbakır tarihi olarak birçok ilimizden öndedir. Diyarbakır’ın sanayisi istediğiz noktada değil, çok çok gerideyiz. Bunu başarabiliriz. Biz Ortadoğu'ya çok yakın bir bölgedeyiz. Diyarbakır’ı çok güzel bir ticaret merkezi haline getirebiliriz. Bizler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, iş birliği içerisinde projeler yaratmak lazım. Girişimcileri buraya yönlendirmek lazım. Diyarbakır halkına da tek bir şey düşüyor. Diyarbakır halkı huzuruna sahip çıkmalı. Diyarbakır halkı huzuruna sahip çıkacak ki sermaye korkmasın. Bu şekilde Diyarbakır'ı 4-5 yıl içerisinde çok önemli bir noktaya getirebiliriz. Mesela Gaziantep'te herkes tek yürek oluyor. Bir oluyorlar birlik oluyorlar. Gaziantep için savaşıyorlar" diye konuştu.

Büyüktimur ise yerelde, siyasetçilerin birlik ve beraberlik içerisinde kente hizmet etmesi gerektiğini vurguladı. bürokrasi ve STK'lar ile siyasetçiler arasındaki uyumsuzluğun neden olduğu sıkıntılara değinen Büyüktimur, şöyle dedi:

"DİYARBAKIR MUHAFAZAKAR BİR KENT"

"Yerel siyasetçilerin Kent milliyetçiliğine odaklanması gerekiyor. Söz konusu eğer Diyarbakır ise hem muhalefetin ve iktidar milletvekillerinin Diyarbakır için bir olmaları gerekir. Ne yazık ki Diyarbakır'da yıllardır STK’lar, siyasetçiler ve devletin bürokraside 3 ayrı tavır ve duruş söz konusu. Bu şekilde hareket ettikleri içinde sıkıntı yaşıyorlar yaşanıyor. Böyle olunca da Diyarbakır şehir merkezindeki insanlarımızda huzuru yakalamada çelişki yaşıyorlar. Kim ne derse desin Diyarbakır muhafazakar bir kent, seküler bir anlayışa sahip değildir. Seküler bir anlayışı benimsemiyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz