Diyarbakır, Yıldırım'dan umutlu

AK Parti Genel Başkanlığı’na seçilen Binali Yıldırım’a Diyarbakır’dan destek geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 65. hükümeti kurma görevini alan Binali Yıldırım’ın projeci bir kimliğe sahip olduğunu belirten Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü, bölge halkının umutlu olduğunu söyledi.

Diyarbakır, Yıldırım'dan umutlu

Diyarbakırlı siyasetçi Halit Advan ise Yıldırım’ın canla başla çalışacağına inandığını dile getirdi. ÇÖZÜM-DER Genel Başkanı Ercan Ezgin de Kürt sorunun çözümü konusunda Yıldırım’ın önemli bir aktör olacağını belirtti.

65. hükümeti kurma görevini alan Binali Yıldırım’a Türkiye’nin dört bir yanından destek gelmeye başladı. Diyarbakırlı siyasetçi ve yazarlar, Binali Yıldırım’ın yaşanan sorunları çözeceğine inanıyor. Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, Yıldırım’ın bölgeye önemli yatırımlar yapacağının altını çizdi. Güçlü, “Büyük projeler yapan, az konuşan çok iş yapan birisidir. Sorun çok, konuşma meselesi değildir. İş yapma meselesidir. Binali Yıldırım da bu örneklerden bir tanesidir. AK Parti’de başarılı çalışmalar yapacaktır.” dedi.

"HÜKÜMET, PKK’YA RAĞMEN ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTI"

Hükümetin PKK tahribatlarına rağmen önemli projelere imza attığını vurgulayan Güçlü, “AK Parti havaalanlarına, yollara, hastanelere ve eğitime yatırımlar yaptı. Bunların daha da geliştirilmesi gereklidir. Bunun engelleyici unsurlarından birisi PKK olmasına rağmen birçok şey başarıldı. Bence PKK gerileme sürecindedir. Hendek savaşını kaybetmiş durumdadır. Dolayısıyla bölgedeki yatırımları hızlandırmak gerekir. Binali Yıldırım’a bu konuda güveniyorum. Projede usta olan, kabiliyetli ve yetenekli birisi.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en önemli meselesinin Kürt sorunu olduğunu kaydeden Güçlü, tekrar yeni bir sürecin başlaması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin stratejik müttefiki olan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin tecrübelerinden yararlanarak bir program hazırlanması gerektiğini vurgulayan Güçlü, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Bu işi bilenlerle bu program hazırlanmalıdır. Türkler ile Kürtlerin oluşturabileceği bir komisyon kurulmalıdır. Toplumla doğrudan temas kurmak gerekir. Kanaat önderleriyle temas kurmak gerekir. PKK ve HDP dışındaki diğer siyasi partilerle görüşülmeli. Bölgedeki ağalarla, şeyhlerle görüşülmeli.”

"İLKELİ VE DEMOKRAT RUHU YENİDEN GÖRMEK..."

Diyarbakırlı siyasetçi Halit Advan da Binali Yıldırım’ın AK Parti'nin genel başkanlığına seçilmesini olumlu gördüğünü dile getirdi. Advan, “AK Parti’nin kurucu felsefesini yeniden hayata geçirebileceği umudunu muhafaza etmek istiyorum. Kurucu kadrolara ihtiyacımız var. O dönemin ilkeli ve demokrat ruhunu yeniden AK Parti’de görmek istiyorum. Bu, özellikle bölgemizdeki sorunların çözülmesi adına önemli bir adım olacaktır.” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM-DER Genel Başkanı Ercan Ezgin ise bölge halkının Yıldırım’ı desteklediğini kaydetti. Ezgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Profil yüksek olunca tabiatıyla beklenti de yüksek olmaktadır. Bölge halkı özellikle Kürt sorunu ve şehir savaşlarıyla yaratılan şiddet ve kaos ortamının ortadan kaldırılmasını, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanmasını; yeni anayasa, ekonomik, sosyal, siyasal reform ve adımların atılmasını umutla bekliyor. Bölge halkı için barış ve demokrasi alanında devletin atacağı en küçük adımlar bile büyük umutlar yeşertecek, aidiyet duygusunu güçlendirecektir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz