Diyarbakır’da 1 Mayıs Dağkapı'da kutlanacak

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu 1 Mayıs etkinliği için yapılan hazırlıklara dair duyuruda bulundu. Açıklamada işçiler Dağkapı Meydanı'na davet edildi.

Diyarbakır’da 1 Mayıs Dağkapı'da kutlanacak

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu 1 Mayıs etkinliği hazırlıkları için Diyarbakır Eğitim Sen Şubesinde açıklama yaptı. Platform adına metni okuyan Çevre Mühendisleri Odası'ndan Nujiyan Yıldırım, "1 Mayıs işçinin emekçinin Dayanışma ve Mücadele Bayramı’nı, toplumsal, siyasal ve ekonomik krizlerin zirvede olduğu bir dönemde eşitliğe, özgürlüğe dair umudu büyüten bir dayanışma ve mücadelenin inancıyla karşılıyoruz" dedi.

1 Mayıs'ta meydanlarda olacaklarını belirten Yıldırım, "İktidarın doyumsuz sermaye kesimini ve yandaşlarını zenginleştirme uğruna, hukuku, adaleti, doğayı insanı yok sayan politikalarıyla, ülkeyi karanlığa, insanları mutsuzluğa ve çaresizliğe iten yönetim anlayışlarına yeter demek için 1 Mayıs’ın hak arama ruhu ile meydanlarda olacağız" diye konuştu.

'DEPREMZEDELERİN YARALARI SARILMADI'

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yaralarının sarılmadığını ifade eden Yıldırım şöyle devam etti: "Enkazlar bize insanca yaşamak bir yana, hayatta kalmanın bu ülkede ne kadar riskli olduğunu göstermiştir. Yine deprem esnası ve sonrasında hükümetin rant için zengini daha zengin etmek, bankaların kasalarını doldurmak, şirketleri ihalelerle beslemek üzere etrafa nasıl saldırdığını, muhalefeti susturmak için küfür etmekten, tehditler savurmaktan geri durmadığını da  görmüş olduk. Bizler emek ve demokrasi güçleri tamda bunları meydanlarda haykıracağımız yapılan tüm hukuksuzluğu, zulmü mahkum edeceğimiz ve tüm bu yaptıklarının ortağı olmadığımızı söyleyeceğimiz gün olacaktır 1 Mayıs" diye konuştu.

'ÖNCE BARIŞ, ADALET VE DEMOKRASİ'

Evrensel hukuk kurallarının ve modern demokrasinin hayat bulmadığı bir yerde toplumsal barıştan, sosyal adaletten, eşitlikten, emeğin hakkı ve saygınlığından, insanca yaşamdan söz etmenin mümkün olmadığını ifade eden Yıldırım, "Bu nedenle yaşam mücadelesi veren tüm kesimlerin ortak çağrısı ve mücadelesi önce barış, adalet ve demokrasi olmalıdır. İşçinin emeğinin karşılığını talep edebilmesi için, iş istihdam alanlarının çoğalması için, herkese eşit eğitim ve sağlık hizmetleri için toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunların çözümü için 1 Mayıs’a ses olalım" dedi.

'KADINLARIN SESİ DİRENİŞ MELODİSİ OLACAK'

Kadınları 1 Mayıs'a davet eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Elbette ki 1 Mayıs'a en çok yakışan toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele eden, erkek egemen zihniyete karşı yaşamın tüm alanlarında ses olan, ses veren kadınlar, toplumsal değişimin ve gelişiminin dinamikleridirler. Eril zihniyete karşı tarihsel mücadelelerinin toplumu da değiştiren, özgürleştirsen kazanımlarını da yok eden ve hala etmek isteyen hükümetin kadın düşmanı politikalarına hayır demek için ücretli ücretsiz tüm emekçi kadınların sesleri, 1 Mayıs’ın direniş melodisi olacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz