Diyarbakır'da 15 Temmuz etkinlikleri

15 Temmuz hain darbe girişimin halk tarafından bastırılarak, demokrasi zaferi olarak ilan edilen günün yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır'da bir dizi etkinlikler organize edilecek.

Diyarbakır'da 15 Temmuz etkinlikleri

Diyarbakır valiliği, Belediye ve Sivil Toplum kuruluşlarının kendi bünyelerinde gerçekleştirecekleri faaliyetlerde, demokrasiye vurgu yapılacağı ifade edildi.

ANMA ETKİNLİKLERİ

Diyarbakır Valiliği, "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında, Cumartesi günü Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna akşam yemeği verecek, pazar günü de 15 Temmuz geceyi şehit olan Polis memuru Halil Gülser'in Dicle ilçesi Pekmezciler köyündeki kabri, Şehit Askeri Çoban'ın Ergani ilçe merkezindeki kabri ziyaret edilerek, anma yapılacak.

Aynı gün, Tarihi Ulu Cami'de Şehitler için mevlit okutulacak, Hatm-i Şerif duası edilecek, öğle namazı sonrasında ise yemek ikramında bulunacam.

Akşam da, 15 Temmuz Şenitler parkında anma töreni düzenledikten sonra, 15 Temmuz Pazartesi günü saat 00.13'te ise tüm camilerde sela okutulacak.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Diyarbakır'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden duyuru yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde vatandaşların anma etkinliklerine rahatlıkla katılabilmesi için toplu taşıma araçları sabaha kadar ücretsiz hizmet verecektir." ifadesine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz