Görüş Bildir

Diyarbakır'da dün Kadınlar konuştu!

DİYARBAKIR'da düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne katılan kadınlar gönüllerince eğlenirken, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "2015 seçimlerinde de karşımıza çıkarılan bütün barajları biz kadınlar aşacağız. Nice zorlu yolları, nice acıları, nice mücadeleleri görmüş, geçirmiş ve kazanmayı öğrenmiş bu kadınlar 2015 seçimlerinde de karşılarına çıkacak o barajı sizin başınıza geçirecekler" dedi.

Diyarbakır'da dün Kadınlar konuştu!
DİYARBAKIR-Diyarbakır'da HDP ve DBP öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen mitinge katılmak için kadınlar kentin değişik noktalarında toplanıp yöresel kıyafetlerle İstasyon Meydanı'na zırgıtlar eşliğinde yürüdü. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yazar, akademisyen, sanatçılar ve çevre illerden gelen kadınlarla birlikte HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, İmralı'ya Abdullah Öcalan'la görüşmeye giden heyette yer alan Ceylan Bağrıyanık ile Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan katıldı.

KADIN POLİSLE, ÖCALAN POSTERİ TARTIŞMASI Urfakapı istikametinden miting alanına yürüyen kadınlar polis arama noktalarına geldikleri sırada bazı kadınların elinde bulunan Abdullah Öcalan posterleri ile yasak olduğu bildirilen pankartları kadın polisler almak istedi. Kadın polisler ile kutlamalara katılan kadınlar arasında posterler çekiştirildi.

DBP Diyarbakır İl Başkanı Hafize İpek, elinde bulunan pankartı almak isteyen kadın polise sert tepki gösterdi. Pankartı kadın polise vermek istemeyen İpek elindeki pankartı çekiştirerek, "Savcı beyle görüşün davayı açın, ama bunu benim elimden almayın. Sen kimsin bana buradan çık diyorsun. Ben tertip komitesiyim" dedi. Pankartın açılmasına izin verilmeyeceğini belirten polislere İpek, "Tamam açmayacağım ama benim elimden alamazsın bunu" dedi. İpek, polisin el koyduğu ve poşet içine bıraktığı pankart ve dövizleri alarak alana gitti.

ÖCALAN'IN MESAJI OKUNDU Mitingde, Ceylan Bağrıyanak, Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mesajı okudu. Alandaki kadınlar hep birlikte kadına şiddete, kumaya, çocuk yaşta evlilik ve başlık parasına hep birlikte hayır sloganları attı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, yeni çağda kadınların şiddeti, kırımları artık asla kabul etmeyeceğini belirterek, "Cumhurbaşkanının dediği gibi kadınlar erkeğe emanet değil" dedi. Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÖZGÜRLÜK DAVALARINA EMANET "Kadınlar özgürlük davalarına emanet, kadınlar kadın özgürlüğü ve eşitliği için Kobani'nin Şengal'in, Mahmur'un mevzilerinde direnen kadınların gücüne ve iradesine emanet. Biz birimize emanetiz, bu haklı davanın toplumsal ve kadın özgürlüğü kurtuluşu yolunda ilerleyenler birbirine emanettir. Kadınların özgürlük mevzilerindeki direnişi ve kurtuluş mücadelesi, o siperler asla ve asla yok olmayacak, asla ve asla eksilmeyecek. Kobani'de kadınlarımız direnmeye devam edecek. Siyasi iktidar evinizde oturun 3 çocuk yapın diyor. Bu kadınlar asla ve asla bu iktidarı dinlemedi ve dinlemeyecek. 2015 seçimlerinde de karşımıza çıkarılan bütün barajları biz kadınlar aşacağız. Bunu çok iyi bilin. Nice zorlu yolları, nice acıları, nice mücadeleleri görmüş, geçirmiş ve kazanmayı öğrenmiş bu kadınlar 2015 seçimlerinde de karşılarına çıkacak o barajı sizin başınıza geçirecekler." Mitingde, kadınlar çalınan Kürtçe şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi