Görüş Bildir

Diyarbakır'da harekata destek

Kocaköy ilçesindeki Merkez Camisi'nde bir araya gelen vatandaşlar, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik harekatın başarılı olması için Fetih Suresi okudu, dua etti

Diyarbakır'da harekata destek

iyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için dua etti.

Kocaköy'de aralarından kadın ve çocukların da yer aldığı grup, Merkez Camisi'nde harekatın başarılı olması için Fetih Suresi okudu, dua etti.

Etkinliğe katılan 3 çocuk annesi İpek Filiz, askerlere manevi açıdan destek olmak için bir araya gelip, dua ettiklerini söyledi.

Filiz, "Dualarımızla onlarla birlikte olacağız. Türkiye'nin amacı terör lanetini bitirmektir. Allah askerlerimizle beraber olsun. Onların yar ve yardımcısı olsun." dedi.

- "ASKER ÖLECEĞİNE BİZ ÖLELİM"

Kürtçe konuşan 55 yaşındaki Kamile Filiz de her sabah namazında askerin başarılı olması için dua ettiği belirterek, "Allah Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı ve askerimizi korusun. Kadınlar da askere alınırsa biz de gideriz, asker öleceğine biz ölelim." diye konuştu.

Seniha İşide ise devlet ve asker için sürekli dua ettiklerini vurgulayarak, "Hayırla gittiler, hayırla gelsinler. Rabb'im askerlerin anne ve babasının yüreğini yakmasın." ifadelerini kullandı.

Dua okuma etkinliğine katılan 10 yaşındaki Zeynep Akdemir, "Akşamları her zaman onlara dua ediyorum. Allah'ım sen onları çocuklarına kavuştur." diye konuştu.

- "BURADA TOPLANANLARIN HEPSİ DE KÜRT"

Selahattin Yıldız (48) da ilçedeki herkesin asker için Fetih suresi okuduğunu belirtti.

Tek dileklerinin ordunun başarılı şekilde harekatı tamamlaması olduğunun vurgulayan Yıldız, "Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin huzuru için yapılan bir operasyondur.  Kürtlere karşı operasyon yapılmıyor. Kesinlikle öyle bir şey yok. Bu Kürtleri kandırmaktır, burada toplananların hepsi de Kürt." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi